Haberler

Çavuşoğlu: "Fetö ABD'de Son Derece Faal. Bu Yapıya Karşı Ortak Mücadelemizi Sürdürelim" - Miami

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çavuşoğlu, Florida'daki Türk toplumu ile biraraya geldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Florida'daki Türk toplumu ile biraraya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çavuşoğlu, Florida'daki Türk toplumu ile biraraya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Florida'daki Türk toplumu ile biraraya geldi.

"Florida'daki Türk toplumunun gittikçe daha proaktif olması ve dernekleşme faaliyetlerinin bulunması mutluluk verici"

"FETÖ ABD'de son derece faal. Bu yapıya karşı ortak mücadelemizi sürdürelim."

ANKARA (AA) – Florida'daki Türk toplumu temsilcileri ile biraraya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Florida'daki Türk toplumunun gittikçe daha proaktif olması ve dernekleşme faaliyetlerinin bulunması mutluluk verici" dedi.

Miami'de Türkiye'nin 235. diplomatik misyonunun resmi açılışını yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, amaçlarının Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak ve insanlara hizmet vermek olduğunu belirtti.

Açmak istedikleri yeni temsilcilikler olduğu bilgisini veren Çavuşoğlu, Kanada'da konsolosluk ve Trinidad Tobago'da büyükelçilik açma hedeflerinin olduğunun altını çizdi.

Temsilciliklerinin sayısını artırmak istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afrika'da 39, Latin Amerika'da Karayipler dahil 13 Büyükelçilik rakamına ulaştığını, önümüzdeki yıl toplam elçilik sayısı olarak 250'yi geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurtdışında kalkınma projeleri yürüttüklerini ve insani yardım götürdüklerini hatırlatan Çavuşoğlu, Karayip ülkelerinde de birçok yardım faaliyetine imza attıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, "Bizim diğerlerinden farkımız proje empoze etmememiz. 'Ya fikir verin proje üretelim, ya da proje verin hayata geçirelim' diyoruz" ifadelerini kullanarak, bu yaklaşımlarından Afrika dahil dünya ülkelerinin son derece memnun olduğunu söyledi.

Orada bulunanlara açtıkları misyonlara sahip çıktıkları için teşekkür eden Çavuşoğlu, bürokrasiyi azaltmak, yerinde ve hızlı hizmet vermek istediklerini belirtti.

Çavuşoğlu, "Florida'da artan Türk toplumunun gittikçe daha proaktif olması ve dernekleşme faaliyetlerinin bulunması mutluluk verici" ifadelerini kullandı. Florida'daki Türk- Amerikan derneğinin hizmete sunduğu Türk evinden haberdar olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "New York'taki Türk evini de yenileyerek 36 katlı bir bina yapıyoruz" dedi.

Florida Türk- Amerikan Ticaret Odası'nın kurulmasının ve Türkiye ile ticaretin artmasına katkı sağlamasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türk Amerikan İş Kadınları Derneği'nin çalışmalarını da takdirle izlediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, ABD'de Türkiye aleyhine yapılanları dengelemek için faaliyetler yürüttüklerini, bunun için Türk- Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin kurulduğunu, komite dahilinde 124 derneklerinin bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir darbe girişimi atlattığını belirten Çavuşoğlu, bir daha olmaması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin içindeki yapılanmasını temizlemeleri gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Benim bakanlığıma 500 civarında FETÖ mensubu sızmış ve kritik yerlere yerleştirilmişler" dedi.

Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu kişinin bir an önce yargıya teslim edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, FETÖ'nün eğitim ve diyalog gibi faaliyetlerle göz boyayarak tüm ülkelerin devlet yapılarına sızdığının altını çizdi.

Çavuşoğlu, "Gülen kendini kainat imamı olarak gördüğü için, Türkiye'deki tüm demokratik yapıları yok ederek Türkiye'ye gelip, tüm dünyayı yönetmeyi amaçlıyordu" dedi.

Özellikle Orta Asya'da bazı ülkelerin FETÖ ile mücadelede geç kaldığını ifade eden Çavuşoğlu, FETÖ'nün bu ülkelerde de darbe yapabileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, "FETÖ ABD'de son derece faal. Bu yapıya karşı ortak mücadelemizi sürdürelim." şeklinde konuştu.

Her şerde bir hayır olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'de milletin birlik beraberlik şuurunun tekrar oluştuğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Florida Türkiye Miami Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title