Haberler

Çavuşoğlu-Brende Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu (2): "İnşallah başta Suriye ve Irak'taki DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede uluslararası örgütler ve ülkeler olarak daha kararlı bir şekilde adım atarız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta Suriye ve Irak'ta, terörle mücadelede uluslararası örgütler ve ülkelerin daha kararlı bir şekilde adım atmasını umduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile Dışişleri Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Norveç Kralı 5. Herald'ın Türkiye'ye geçen yıl yaptığı ziyaretin ilişkilerde dönüm noktası olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ekonomik ilişkilere bakıldığında ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar 600 milyon doları bulduğunu ve bu miktarın daha da artması için kararlılıklarının mevcut olduğunu anlattı. Çavuşoğlu, Norveçli iş adamlarının Türkiye'deki yatırım miktarının 382 milyon dolar olmasına karşılık, Türk iş adamlarının Norveç'teki yatırımının sadece 3 milyon dolar olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin EFTA serbest ticaret anlaşmasının gözden geçirilmesi sürecinde Norveç'in tam desteğinden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Brende ile bölgesel konuları da değerlendirdik. Irak ve Suriye'deki durumu birlikte değerlendirdik. Özellikle Norveç'in arabuluculuk inisiyatiflerini destekliyoruz. Türkiye de bu konuda çok aktiftir. Üçlü mekanizmalarla arabuluculuk görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan iki ülkeyiz. Norveç'in özellikle birçok ülkede yeni demokrasilerde kapasitenin daha iyi noktaya gelebilmesi için hem uzmanlık alanında hem de maddi olarak büyük desteği var. Uluslararası platformlarda da Norveçlilerin önemli bir yeri var."

Bakan Çavuşoğlu, konuk bakanın ziyaretinin Avustralya ve Pakistan'da terör saldırıları gibi üzücü haberler aldıkları bir döneme denk geldiğini ifade ederek "İnşallah başta Suriye ve Irak'taki DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede uluslararası örgütler ve ülkeler olarak daha kararlı bir şekilde adım atarız" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Norveç Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title