Haberler

Çavuşoğlu ?azerbaycan Halkının Desteğini Hiç Bir Zaman Unutmayacağız??

Çavuşoğlu ' Azerbaycan halkının desteğini hiç bir zaman unutmayacağız"

Ali Kan Bakü, 3 Aralık, (DHA) - Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Mammadyarov ile yaptığı ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin her konuda kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayarak, " Azerbaycan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında Türkiye'ye gösterdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağız?? dedi.

Zor Günlerde Biz Uyumadik, Azerbaycan'da Uyumadi

Azerbaycan'a son ziyaretinin hain darbe girişimi öncesinde olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "15 Temmuz günü Azerbaycan'a resmi görüşmeler için gelmiştim. O gün Türkiye'ye döndüğümde darbe girişimiyle karşılaştık. ve bu süreçte biz günlerce nasıl uyumadıysak, Azerbaycan'da bizimle beraber uyumadı, Bizlerle beraber nöbet tuttu. FETÖ ile mücadelenin uluslararası alanda olduğu gibi Azerbaycan'da bu Terör örgütü ile mücadelede desteğini her zaman gösterdi" dedi.

Azerbaycan ve Türkiye Arasinda Karşilikli Ticaretin Gelişmesindeki Engeller Kalkmali

Bakan Cavuşoğlu, Azerbaycan'a tekrar gelişinden memnunluk duyduğunu ifade ederek, Azerbaycan'da ekonomiyi çeşitlendirme programlarının Türkiye tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini belirtti. Çavuşoğlu, Türk girişimcilerin Azerbaycan'a yatırım yapmaları, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi gerektiğini ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini açıkladı.

Tanap Projesi Bizim Için Çok Önemli

İki ülke arasında ulaşıma önemli katkı sağlayacak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin yanısıra iki ülkenin birlikte gerçekleştirdi enerji projelerinin önemini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, Trans-Anadolu Boru Hattı (TANAP) bizim için en önemli projedir. Zamanından önce tamamlanması için çalışıyoruz. dedi. Türkiye ve Azerbaycan'ın hayata geçirdiği 3'lü mekanizmaların başarılı şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, gelecek sürecte 3'lü bakanlar toplantısı ve zirvelerin de konuşulduğunu açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu bunun yanısıra Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantıları için planlamalar yapıldığını, imzalanacak anlaşmalar için hazırlık yapıldığını vurguladı.

Biz Dağlik Karabaü Sorunu Ile Ilğili Her Zaman Azerbaycan'in Yanindayiz

Dağlık Karabağ probleminin Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Mammadyarov ile görüşünde değerlendirildiğini bildiren Bakan Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ sorunun çözümü konusunda üçüncü ülkelerle ve Rusya ile yapılan görüşmelere dair fikir alışverişinin yapıldığını ifade etti. Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la Alanyada Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını bildirdi .

Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti

??Biz görüşmede sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümünü dedik. Son dönemlerde sorunun çözülmesi konusunda yavaşlanma hissedilir. Ama biz Rusya'nın son zamanlarda yaptığı adımları destekliyoruz. Kardeş Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarından bir an önce Ermenistan'ın çekilmesi gerekiyor. Aynı şekilde AGİT Minsk Grubu'nun da Dağlık Karabağ probleminin de Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözmesi gerekiyor. Biz her türlü desteği, katkıyı vermeğe devam edeceğiz. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title