Haberler

Çavuşoğlu, AK Parti seçim irtibat bürolarını ziyaret etti -

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakanımızı böylesine bir süreçte bugüne kadar nasıl yalnız bırakmadıysak, 30 Mart seçimlerinde de yalnız bırakmayacağız" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakanımızı böylesine bir süreçte bugüne kadar nasıl yalnız bırakmadıysak, 30 Mart seçimlerinde de yalnız bırakmayacağız" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'da bulunan Çavuşoğlu, AK Parti Alaca Belediye Başkan adayı Muhammet Eyvaz ile AK Parti Boğazkale Belediye Başkan adayı Osman Tangazoğlu'nun seçim irtibat bürolarını ziyaret etti.

İrtibat büroları önünde kurulan platformlardan vatandaşlara hitap eden Çavuşoğlu, Türk milletinin, devleti ile gurur duyması gerektiğini, bu noktada Türkiye'nin de güçlü bir devlet olması gerektiğini söyledi.

Güçlü devletin tüm politikalarının da güçlü olmasının gerekliliğine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Güç sahibi devletin, ekonomisi güçlü olmalı, sosyal politikaları güçlü olmalı. Güçlü devlet engelli vatandaşlarına sahip çıkmalı, hamile kadınlarına sahip çıkmalı, okuyan çocuklarına sahip çıkmalı, sosyal politika ile toplumun her kesimine sahip çıkmalı" diye konuştu.

"Bizim, yola çıkarken, AK Parti kurulurken Türkiye için hayallerimiz vardı" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Güçlü Türkiye, güçlü millet. Artık güçlü Türkiye sadece kendi kabuğuna kapanmış bir Türkiye değil, dünyaya açılmış bir Türkiye ve dünyanın her yerinde bayrağını dalgalandıran bir Türkiye... Afrika'sından, Latin Amerika'sından, Orta Asya'sından, Güney Doğu Asya'sından, Uzak Doğu Asya'sından en ufacık devletlerde bile... 2010-2012 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne aday olurken, dünyadaki o gün BM'ye üye olan 190'dan fazla ülkenin 154'ünün oyunu alarak seçildik. Dünyanın her yerinde itibarlı bir ülkemiz var. Yani her 10 ülkenin 8 tanesinin oyunu, desteğini alan bir Türkiye. Bunlar durup dururken olmuyor. Gücünü, barışa kullanırsan olur."

-"Türkiye bu noktalara kolay gelmedi"

Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğini ancak her zaman milletin isteğinin gerçekleştiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye bu noktalara kolay gelmedi. Türkiye bu noktalara mücadele ederek geldi. Darbelerle mücadele ederek geldi. Her zaman halkın dediği oldu. En sonunda her zaman sivil irade kazandı" diye konuştu.

AK Parti'nin önüne çıkan zorlukları milletten aldığı güç ve dualarla aştığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Atatürk, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. AK Parti olarak bundan hiçbir zaman taviz vermedik. Bize karşı zorluklar çıkarıldı mı? Çıkarıldı. Başbakanımızı engellediler, seçime sokmadılar. Ama Başbakan olmasını engelleyemediler. Onlar engellerken, 'o muhtar bile olmaz, muhtar bile yaptırmayız' diyorlardı. Ama Allah'ın da milletimizin de bir hesabı var. Bugüne kadar önümüze çıkarılan tüm zorlukları, milletimizden aldığımız güçle, dua ile aştık. Bu süreçte de 17 Aralık'tan bu yana hatta Gezi olaylarından bu yana Türkiye üzerine oyunlar oynanıyor. Çünkü Türkiye artık kendi kararını kendisi veren bir ülkedir."

-"Kendi kendine yeten Türkiye'den rahatsız olanlar var"

Türkiye'de "yapılamaz" denilen birçok projenin bir bir gerçekleştirildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Artık Türkiye, dünyanın en büyük havaalanını yapıyor. Kimsenin hayal edemediği Kanal İstanbul'u yapıyor, boğazın altından ve üstünden köprüler yapıyor, tüp geçitler yapıyor. Hiç kimsenin yapılamaz dediklerini Türkiye gerçekleştiriyor. Her tarafı hızlı trenlerle donatıyor. Türkiye artık kendi savaş uçaklarını yapıyor, insansız hava araçlarını yapıyor, helikopterlerini yapıyor, Atak helikopterlerini, kendi tanklarını yapıyor, Bundan 5 yıl önce, 7 yıl önce Türkiye, savunma sanayinde zayıftı ve ithal ediyordu. Geçen yıl itibariyle, Türkiye'nin savunma sanayindeki ihracatı 1 milyar doların üstüne çıkmıştır. Kendimiz üretiyoruz, her şeyi kendimiz üretiyoruz. Kendi kendine yeten Türkiye'den rahatsız olanlar var."

Türkiye'nin 30 Mart'ta önemli bir seçim yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "17 Aralık'taki çirkin tezgahın hedefi de Başbakanımızdı, Gezi olaylarının hedefi de Başbakanımızdı. 17 Aralık'taki oyunu milletimiz gördü. Gezi olaylarının içinde ve dışında ne olduğunu vatandaşımız anladı. O zaman da görüşmelerden sonra 'hedef ağaç değil, park değil, hedef iktidarı düşürmek, Başbakanı düşürmek' diyorlardı. Bundan bir yıl önce MİT Müsteşarını davaya çağırırken de hedef Başbakandı. Tüm oyunlar bugün Başbakanımızın üzerine oynanıyor. Başbakanımızı böylesine bir süreçte bugüne kadar nasıl yalnız bırakmadıysak, 30 Mart seçimlerinde de yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, ziyaretlerinin ardından Çorum'dan ayrıldı.

Çorum Alaca Boğazkale Mevlüt Çavuşoğlu AB Bakanı Başmüzakereci AK Parti

Muhabir: Gazi Nogay, Kemal Karadağ, İsmail Çimen

Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title