Haberler

Çavuşoğlu, AK Parti adayı Serhat Orhan'ın seçim bürosunu ziyaret etti -

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de muhalefetin, millet diye bir derdi olmadığını savunarak, "Bunların tek istedikleri şey, vatandaş ister oy versin, ister vermesin, kimi seçerse seçsin Türkiye'nin kontrolü bizde olsun" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de muhalefetin, millet diye bir derdi olmadığını savunarak, "Bunların tek istedikleri şey, vatandaş ister oy versin, ister vermesin, kimi seçerse seçsin Türkiye'nin kontrolü bizde olsun" dedi.

Çavuşoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Serhat Orhan'ın seçim bürosunu ziyaret etti.

Seçim bürosunda partilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Serhat Orhan'ın görevde bulunduğu 10 yıl süresince yaptıklarının ve gelecek 5 yılda yapmayı vadettiği projelerin ilçe için önemli olduğunu söyledi.

Yapılanlar ve ortaya konulan projeler karşısında siyasi rakiplerinin, "biz olsak daha iyi yapardık" ya da "biz daha iyisini yapacağız" gibi bir iddiayla ortaya çıkamadığını, onun yerine iftiraya yöneldiğini dile getiren Çavuşoğlu, Turgutlu'daki manzaranın Türkiye geneli için de geçerli olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, muhalefetin elitist bir yaklaşıma sahip olduğunu ve millet, memleket diye bir derdi bulunmadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Bunların tek istedikleri şey, vatandaş ister oy versin, ister vermesin, kimi seçerse seçsin, Türkiye'nin kontrolü bizde olsun. Biz hiç yorulmayalım, hiç çaba sarf etmeyelim, proje üretmeyelim, zamanında olduğu gibi darbe gerekiyorsa darbe yapalım, muhtıra gerekiyorsa muhtıra, milletin egemenliğinin üzerine hegemonya koyulması gerekiyorsa onu koyalım ama ülkeyi biz yönetelim. Çünkü onların anlayışında şu var; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama millet bu egemenliği ancak Cumhuriyet Halk Partisi aracılığıyla kullanır'. CHP tüzüğünde vardı bu eskiden. Tüzük de değişti ama kafalarda değişmedi. Geçti o günler geçti. Geçti artık, milletin dediği oluyor. Millet veriyor kararı Türkiye'de. Rahmetli Menderes ile başladı bu. 'Yeter söz milletindir' dedi ama yaşatmadılar. Boyun eğmedi ama idam sehpasında katlettiler."

- "Küfürle hakaretle bir yere varamazsınız"

Türkiye'nin gelişmesini durdurmak pahasına sırf kontrolü ellerinde olmasını sağlamak için cumhuriyet tarihi boyunca birçok oyunlar oynandığını ifade eden Çavuşoğlu, son dönemde meydana gelen Gezi olayları ve devamındaki gelişmelerin de bunun bir parçası olduğunu söyledi.

Bu grupların tek istedikleri şeyin Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi iktidardan indirmek olduğunu ama bunun sonrasını düşünmediklerini dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir dertleri yok ama bir şey var yalan, iftira, hakaret, küfür. Bunlarla da bir yere varacaklarını sanıyorlar.

Küfrederek, hakaret ederek, itham yaparak, suçlayarak, iftira ederek... Çalışkan, dürüst insanlara, kendisini milleti için şehri için feda etmiş, fedakarlıkla çalışan insanlara küfrederken, o millet getirip sizi bu koltuklara oturtur mu, sizi iktidar yapar mı, size yetki verir mi ? Ben yetki vereceğim insana önce güvenmek isterim, emaneti teslim ediyorum çünkü. Verdiğim emanete hıyanet edecek mi, o emaneti sağlam tutacak mı, yeri geldiği zaman bana aynı şekilde teslim edecek mi, yok... Ama biz her sandıkta diyoruz ki, biz emaneti milletimize veriyoruz, millet tekrar bize verirse bu emaneti milletin hizmetkarı olarak çalışmaya devam ederiz. Bizim anlayışımız budur."

Çavuşoğlu, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Halil Kale Fen Lisesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Serhat Orhan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title