Haberler

Çavuşoğlu: ABD Türkiye'yi Yalanlıyormuş Gibi Yanlış Bilgiler Yaymak da Doğru Değil

Çavuşoğlu: ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil (1) "Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu: ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil (1)

"Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile ortak basın toplantısı düzenledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile IŞİD'de karşı operasyonlara ilişkin herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ancak ayrıntılara son biçimini vermeye çalıştıkları yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Çavuşoğlu, "Amerikalı sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Detaylar sonuçlanmaya çok yakın gibi bir açıklama yaptılar. Bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir. Ama dünkü yaptığımız açıklama doğruydu. Askeri makamlar tarafından imzalar atıldı. Sanki Türkiye ile ABD arasında farklı görüş var. Görüş ayrılığı var gibi. Yada ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil" dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye ve ABD ortak mutabakatın bir parçası olarak özel operasyonlara ilişkin prosedür ya da teknik detayların müzakerelerin ya da görüşmelerin tamamlandığını söylemiştim bu doğru bilgiydi. O açıklamamdan sonra da bu prosedür Türk ve ABD askeri makamları tarafından da imzalandı. Bu teknik bir konu. Yani sanki Türkiye ile ABD arasında farklı görüş var. Görüş ayrılığı var gibi. Yada ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil. Ben görüşmelerin tamamlandığını söyledim. İmzaların atıldığını söylemedim. Belki Amerikalı sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Detaylar sonuçlanmaya çok yakın gibi bir açıklama yaptılar. Bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir. Ama dünkü yaptığımız açıklama doğruydu. Askeri makamlar tarafından imzalar atıldı. Bundan sonraki teknik konular, ortak operasyonların ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı tamamen askeri makamların ve ilgili kurumların yürüteceği konular. Bu imzanın da bu şekilde atıldığını bu şekilde vurgulamış oluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu John Kirby Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title