Haberler

Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Festivali"

Sındırgı Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Festivali", bugünkü karşılaşmalarla devam etti.

Sındırgı Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Festivali", bugünkü karşılaşmalarla devam etti.

Atatürk Stadı'nda 12'şerli gruplar oluşturan atlı okçular, at sütünde belirli süre içinde 3 ayrı hedefi vurdu. Balıkesir, Karesi, Ankara, Kayseri, Sivas, Kocaeli gibi il ve ilçelerden gelen yaklaşık 300 sporcu birincilik için mücadele etti.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "atlı okçuluk"un, birbirine karşı diyalog, saygı ve mutluluğu inşa eden bir spor dalı olduğunu söyledi. Yavaş, "Ordumuza nefer yetiştirirken topluma da insan yetiştirmeyi kendisine ideal edinmiş bir topluluk. Ben Sındırgı'da böyle bir organizasyonda kendileriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

Memlük Parkuru ve Kabak Parkuru müsabakalarının gerçekleştiği günün ardından yarın ise atlı savaş sanatları ile atlı akrobasi gösterileri yapılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Yavaş Sındırgı Çavdarlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title