Haberler

Cavcav, "Buz" Devrini Başlattı

Ercan ATA, Ankara-DHA Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, sezon sonuna kadar anlaştığı teknik direktör İrfan Buz ile resmi sözleşme imzaladı.

Ercan ATA, Ankara-DHA

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, sezon sonuna kadar anlaştığı teknik direktör İrfan Buz ile resmi sözleşme imzaladı.

Birçok teknik direktörle görüşen Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, eski Bursaspor teknik direktörü İrfan Buz ile anlaştı. Buz, Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törenle kendisini Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Beştepe Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez, Sportif Direktör Aykut Akalın, Kulüp Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Buz'un yardımcıları Naci Şensoy, Soner Tolungüç ve İsmail Aydoğdu katıldı.

Başkan Cavcav, törende yaptığı konuşmada, Buz ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını ancak yeni teknik direktörleriyle uzun seneler çalışmak istediklerini dile getirdi.

CAVCAV: "REKORU KIRMAK HERKESE NASİP OLMAZ"

Gençlerbirliği'nin teknik direktör değiştirmekte önde gelen kulüplerden birisi olduğunu söyleyen Cavcav, "Rekoru kırmak herkese nasip olmaz. Bu yıl, iki ay gibi bir zamanda iyi bir rekor kırdık. Bizim de hatalarımız olmuş olabilir. Hatasız insan olmaz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda İrfan hocamızın bize faydalı olacağına karar kıldık. Kişilik olarak düzgün bir insan, ayrıca 4-5 dil bilmesi de önemli bir avantaj" şeklinde konuştu.

Cavcav, futbolcu temsilcileri tarafından kandırıldığına açıklayarak, "Üzülerek ifade ediyorum ki Türk futbolunda menajerlerden maalesef iyi niyetli kazıklar yedik. Futbolun içinde olan biri olarak, kulübümüzün menajerliğiyle ilgilen Erdem ve onun Sırp yardımcısı, futbolculardan 'başkana vereceğiz' diyerek paralar aldıklarını öğrendik. Öpülmenin yaşı yok arkadaş, insan her yaşta öpülebiliyor. Başkana veriyorum diye elinden parası alan futbolcunun başarılı olması mümkün değil. Bu kulübün 1 lirasını zimmetime geçirmedim. Menajerlerle ilgili dolandırıcılık konusunda takipteyiz. Futbolcunun dava açması gerekiyor. 'Dava ederiz, bu parayı alırsın, bu senin paran' dedik" ifadelerini kullandı.

Passoling ile ilgili bir soruya ise Cavcav, "Passoligin önde gelen savunucusuyum. Bakanlık, Kulüpler Birliği başkanıyken bana tribünde olay çıkaran insanların tespit edilmesi için bu uygulamanın şart olduğunu söyledi" cevabını verdi.

BUZ: "ÇOK MUTLUYUM AYNI ZAMANDA İDDİALIYIM"

Mustafa Kaplan'ın ardından Gençlerbirliği Teknik Direktörlüğü'ne getirilen İrfan Buz, son dönemlerde Bursapor'da görev aldığını, Almanya'dan Türkiye'ye Christoph Daum'la birlikte geldiğini belirtti.

Buz, "Öncelikle Sayın Başkanıma, bana gerçekten inandığı ve bu göreve layık görüp Gençlebirliği'nin başına getirdiği için, benim profilimi Gençlerbirliği'ne uygun gördüğü için teşekkür ediyorum. Yöneticilere de çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum aynı zamanda iddialıyım. Bursaspor'dan sonra Gençlerbirliği benim ikinci kulübüm. Başarıya aç bir teknik adamım. Teknik ekibimle birlikte çok güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. İddia olmadan başarı sağlamak mümkün değil. İnşallah çalışmaları sahada görürüz" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'a yönelik, "Kimse 36 yıldır başkan olup kulüde daha yakın olamaz" diye konuşan Buz, "Benim için bu faktör çok değişik. İnşallah burada başarılı oluruz. Başkanımızın bize verdiği güveni boşa çıkarmayıp başarılı oluruz" dedi.

"HİÇBİR TAKIMDAN ÇEKİNMİYORUZ"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Buz, "İddialı geldiğinizi söylediniz ama devreye kadar transfer yapılmayacağının hatırlatılması" üzerine, "Son 10 maçta çok kritik bir durumda Bursaspor'u devraldım. O yüzden ligi çok iyi biliyorum. Potansiyeli olan dinamik bir takım olarak görüyorum. İddialı derken futbol açısından da ve seyir zevki olarak bunu göstermek istiyoruz. Bu takım diğer takımlarla kıyaslandığı zaman hiçbir takımdan çekinmiyoruz. İyi çalışarak, inanarak, iyi futbol oynarak alamayacağımız maç yok. Sonuçta devre arasında kaç puan alacağımızı göreceğiz" karşılığını verdi.

"ESKİŞEHİRSPOR GALİBİYETİ İNANILMAZ"

Gençlerbirliği'nin geçen hafta teknik direktörsüz olarak sahaya çıktığı Eskişehirspor deplasmanından 3 puanla dönmesini de değerlendiren Buz, "İnanılmaz derecede önemli bir galibiyet alındı. Favori Eskişehir'di. Çok önemli bir galibiyet. Futbolcu arkadaşlarımda o hava, rahatlama ve sevinç var. Önümüzdeki müsabakalar için gerçekten altın değerinde bir 3 puan" dedi.

İlk antrenmanına dün akşam çıktığını hatırlatan Buz, "Eğer Eskişehir maçını yendiyseniz bunu Ankara'da Balıkesirspor maçıyla süslememiz lazım. Galibiyetle başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Buz, İlhan Cavcav ile çalışmayı kendisi için bir şans olarak değerlendirerek, "Başkanımız da bana inanmasaydı bu profili bize uygun görmezdi" dedi.

"GENÇLERE BAKIŞ AÇIM ÇOK FARKLI"

Buz, daha önce Bursaspor'da da sıkıntılı dönemler geçirdiğini belirterek, "Benim gençlere bakış açım çok farklı. Profil olarak gençlere yakın, pozitif futbol oynamaya çalışan ve bunlar taktiksel olarak sahaya yansıtmaya çalışan bir yol çizdim bunu da Gençlerbirliği'nde yapmak istiyorum" diye konuştu.

Buz'un yardımcılıklarını ise Naci Şensoy, Soner Tolungüç ve İsmail Aydoğdu yapacak.

BUZ'UN GEÇMİŞİ

Teknik direktörlük eğitimini Almanya'da tamamlayan Buz, Türkiye'deki kariyerine Bursaspor'da yardımcı antrenör olarak başladı. Buz, 25 Mart 2014'te Daum'un Bursaspor'dan ayrılması üzerine sezon sonuna kadar yeşil-beyazlı kulüpte teknik direktör olarak görev yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Cavcav İrfan Buz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title