Haberler

ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözüm için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat yaratmak amacıyla Çermik Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kadınlara yönelik eğitim ve meslek sahibi edici çalışmalar yapılıyor. Bir yandan okuma yazma öğrenen kadınlar, bir yandan da devam ettikleri kurslarla meslek sahibi olup, para kazanıyorlar.

"Kendilerini ifade ediyorlar"

Çermik ÇATOM Müdiresi Emiş Bahçeci, yaptıkları çalışmalarla kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak istediklerini, bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Evde 4 duvar arasında kalan kadınların katıldıkları çeşitli kurslarla kendilerini ifade edebilme imkanı yakaladığını anlatan Bahçeci, kadınların ürettiği ürünleri, katıldıkları çeşitli sergilerde herkesin beğenisine sunduklarını bildirdi.

"Kadınların emeği çok güzel"

Bahçeci, "Kadınlarımız el emeklerinin çok güzel olduğunu biliyor, ancak bunu nasıl değerlendireceklerini bilmiyorlar. Kadınlar da güzel ürünlerini ortaya çıkardı. Kadınlar, el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamaktadırlar" dedi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Çermik Kadın Yerel Kültür Sanat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title