Haberler

Çatkıç: "Mustafa Denizli'nin Oyun Planı Hayal Kırıklığıydı"

Eski milli kaleci Ömer Çatkıç, Mustafa Denizli’nin oyun planının kendisi için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Eski milli kaleci Ömer Çatkıç, Mustafa Denizli'nin oyun planının kendisi için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, TGRT Haber'de yayınlanan ve moderatörlüğünü Hakan Dede'nin yaptığı 'Tarafsız Saha' programında açıklamalarda bulundu. Akhisar Belediyespor'a evinde 2-0 mağlup olan Beşiktaş'ı değerlendiren Çatkıç, Beşiktaş'ın mağlup olmasına rağmen hala çok iyi bir takım olduğunu ve bu mağlubiyetten takımın ders çıkaracağını düşündüğünü söyledi. Çatkıç, "Şenol hoca sanki Avrupa mı lig mi diye düşünüp, Avrupa'da ilerlemeyi daha çok düşünmüş gibi geliyor bana. Kadroda hiçbir değişiklik yapmadı. Rakip kolay gibi görünse de zor bir maçtı. Önemli bir galibiyetti. Grupta çok zor maçlar oynanıyor. Beşiktaş Akhisar'a yenilmiş olsa da ben Beşiktaş'ın hala çok iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Çok önemli oyuncuları olduğunu düşünüyorum. Bu maç onlara bir ders olacaktır. Ayakları yere daha sağlam basacaktır" şeklinde konuştu.

"BENİM İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"

Kasımpaşa deplasmanına konuk olan ve iki kez öne geçmesine rağmen maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray hakkında da açıklamalarda bulunan eski milli kaleci, Teknik Direktör Denizli'nin oyun anlayışı ve oynattığı futbolcular hakkında eleştirilerde bulundu.

Çatkıç, karşılaşma öncesi Mustafa Denizli'nin oyun planını çok merak ettiğini ifade ederek, "Benim için hayal kırıklığı oldu. 2 yıldır stoper oynayan Hakan Balta sol bekte tercih edildi. Diyeceksiniz gol attı ama pozisyon korner dönüşü olan bir pozisyon. Akan oyunda gidip de Hakan Balta sol taraftan gol atmış değildi. Şu da bana çok ilginç geldi; şu anda belki ağır olacak ama Galatasaray en kötü ikiliye sahip; Chedjou ve Semih. En uyumsuz ikilisi. Çünkü gerçekten birbirlerini tamamlamıyorlar. İkisi de birbirlerinin ne yaptığını bilmiyor. Chedjou ve Hakan Balta olur, Semih ve Hakan Balta olabilir ama Semih ve Chedjou gerçekten Galatasaray için çok büyük bir problem" dedi.

"KASIMPAŞA'NIN VERİLMEYEN GOLÜ VAR"

Mücadelede orta saha kurgusunun da kendisine ilginç geldiğini dile getiren Çatkıç, "Selçuk defansın önünde tek başına Sneijder sol iç, Emre sağ iç pozisyonundaydı. Sağ tarafta Podolski, sol tarafta Yasin ve ileride de Burak ile başladılar. Şu artı olarak gözüme çarptı; atağa çıktığı zaman ne yaptığını bilen bir takım vardı. Hiç yoktan şu kurgulanmıştı; daha çok topla Sneijder buluşuyordu. Defanstan hücuma geçişteki pas bağlantılarındaki rolü Sneijder üstleniyordu. Burak, Yasin ve Podolski'ye de desteği Emre sağlıyordu. 25 dakikaya kadar bunu yapmaya çalıştılar ama ondan sonra bu sistem işlememeye başladı. Selçuk tek başına defansın önünde kalabilecek pozisyonda bir oyuncu değil. Siz Selçuk'u bu kadar defansın önünde tuttuğunuz zaman Selçuk'un diğer özelliklerinden faydalanamıyorsunuz. İkinci yarıda bunun farkına vardı Mustafa Denizli. Bu sefer Emre'yi oyundan çıkartarak Selçuk-Rodriguez ikisini beraber yaptı ve önlerinde Sneijder'i kullandı. Rodriguez'in oyuna girdikten sonra yaptığı hamleler bir artı kazandırmadı. O kadar çok top kaybıyla oynuyor ki nedense onu tercih etti. Selçuk biraz daha ön tarafa çıkma şansını yakalayabildi fakat Rodriguez'in topa sahip olma oranının bu kadar kötü olmasının da Galatasaray'a bir dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Hakan'ın yerine Olcan tercih edilmeliydi. Sabri'yi de aslında ileriye göndermedi. Siz beklerinizi hücuma göndermiyorsanız büyük takım hüviyetine bürünemezsiniz. Kasımpaşa'nın da Galatasaray'a çok zor anlar yaşattığını düşünüyorum. Bence üçüncü golü de bulabilirlerdi. Verilmeyen golleri var" diye konuştu.

"FARKLI BİR FENERBAHÇE ORTAYA ÇIKTI"

Bugün Trabzonspor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe'yi değerlendiren Çatkıç, bambaşka bir Fenerbahçe'nin ortaya çıktığını söyledi.

Ömer Çatkıç, Pereira'nın Mersin İdmanyurdu ve Molde maçlarında orta sahalara özgürlük tanıdığını vurgulayarak, "Gerçekten farklı bir Fenerbahçe çıktı son iki maçta. Bu şekilde devam ederse çok keyif veren bir Fenerbahçe olacağını düşünüyorum. Bu kadar zaman neden göremedin bunu? Elinde bu kalitede futbol oynayabilecek oyuncular var. Milli takım arasında ne olduysa artık bambaşka bir Fenerbahçe ortaya çıktı. Takım halinde hücuma çıktıkları zaman pas organizasyonlarını çok iyi yapan bir Fenerbahçe vardı. Orta saha oyuncuları çok fazla hücuma çıkmıyorlardı. Bu iki maçta özellikle ortaya çıkan, orta saha oyuncularının hücumda özgür olması ve katkı sağlamasıydı. Nasıl Beşiktaş hakkında çok güzel şeyler söylüyorsak Fenerbahçe de bu şekilde devam ederse farklı bir lig yarışı ortaya çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Denizli Hakan Balta Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title