Haberler

Çatısı Yanan Cezaevine Çelik Konstrüksiyon Çatı

Zonguldak'ın merkez Beycuma Beldesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nin ahşap çatısında çıkan yangın sonucu 425 mahkumun çevre illere nakilleri tamamlandı.

Zonguldak'ın merkez Beycuma Beldesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nin ahşap çatısında çıkan yangın sonucu 425 mahkumun çevre illere nakilleri tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 5'te 2'lik bölümü yanan çatının yenisinin çelik konstrüksiyon olarak yapılacağını söyledi.

5 bloklu cezaevinin koğuş, yemekhane ve kantinden oluşan 2 blokunun çatısında dün saat 17.30 sıralarında çıkan yangın, gece tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra yemekhanenin kullanılmaz hale gelmesi, kalorifer ve elektrik tesisatının hasar görmesi nedeniyle mahkumların tamamının çevre illere nakledilmesi kararlarştırıldı. Sabaha kadar süren çalışmalar sonucu mahkumlardan 290'ı Karabük, 100'ü Bolu, 23'ü Bartın, 12'si de Bartın'daki cezaevlerine gönderildi.

MAHKUM YAKINLARI BEKLEDİ

Mahkumların bazıları cezaevi araçları, bazıları da midibüs ve otobüslerle nakledildi. Nakil sırasında mahkumların yakınları da cezaevi önünde bekledi. Vatandaşlar, cezaevinden çıkan araçlardaki yakınlarını görmeye çalıştı. Bazıları gözyaşlarını tutamadı.

ASKERLER, CEP TELEFONU İLE ÇATIYI GÖRÜNTÜLEDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla yangında oluşan hasar da ortaya çıktı. Tamamen yanan 2 çatıdaki yangın söndürme tüpleri ile kovalar dikkat çekti. Cezaevinde görevli askerler de yanan 2 çatıyı görmek için sabah nöbetçi kulelerine çıktı. Askerlerden bazılarının cep telefonlarıyla çatıyı görüntüledikleri görüldü.

'ÇATININ 5'TE 2'Sİ YANDI'

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, yangında cezaevi çatısının 5'te 2'lik bölümünün yandığını söyledi. Başsavcı Özbakır, yangın söndürme çalışmaları ve sevk işlemleri sırasında mahkumların hiçbir olumsuz hareketlerinin olmadığını kaydetti.

'YENİ ÇATI ÇELİK KONSTRÜKSİYON OLACAK'

Gece boyunca devam eden nakil işleminin sabah tamamlandığını ifade eden Başsavcı Özbakır, şöyle dedi:

"Hasar tespit çalışmaları pazartesi'den itibaren başlayacak. Cezaevi en kısa zamanda onarılacak ve giden mahkumları geri alacağız. Tututklu sanıkların katılacağı duruşmalar bugün yapılmayacak. Ama pazartesi'den itibaren gittikleri yerlerden mahkemelere gelmeleri sağlanacak. Bu arada tadilat çalışmalarında ahşap çatıdan vazgeçiyoruz. Çatı çelik konstrüksiyon olacak ve böyle bir olay da inşallah bir daha yaşanmayacak."

EE,GG(EE/BT) - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özbakır Zonguldak Karabük Beycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title