Haberler

Malazgirt'te Çatılardan Sarkan Buzlar Tehlike Arz Ediyor

Güncelleme:

Muş'un Malazgirt ilçesinde binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları tehlike arz ediyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinde binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları tehlike arz ediyor.

Hava sıcaklıklarının gündüz sıfırın altında eksi 5 dereceye kadar düşmesi üzerine binaların saçaklarında buz sarkıtları oluştu. Gündüzleri eksi 5, geceleri ise eksi 15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, Malazgirt'te binaların saçaklarında buz kütleleri meydana geldi. Şehir merkezindeki konut ve işyerlerinin çatı saçaklarındaki oluşan ve boyu 1,5 metre uzunluğuna ulaşan buz sarkıtları can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başladı.

Malazgirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara seslenerek, "Yollarda yürürken çok dikkatli olsunlar. Çatılardan kopup gelen buz parçaları ölümcül yaralara sebep olabilir. Özellikle havaların soğuk olduğu bu dönemlerde binaların üzerinde oluşan buz sarkıtlarına karşı tedbir almaları gerektiğini belirten itfaiye ekipleri, vatandaşlar yüksek binaların altından geçerken dikkat etmelidir. Buz sarkıtları olan binalar gördüklerinde 110 itfaiyeyi arayarak bizlere bilgi vermelerini istiyoruz" dediler. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title