Haberler

Çatıdaki İşçilerinin Bekleyişleri Sürüyor

Hdp Milletvekil Levent Tüzel, "İstedikleri ortada.

Hdp Milletvekil Levent Tüzel,

"İstedikleri ortada. Gözaltındaki arkadaşlarının bırakılması ve patronun hiçbir şekilde kendilerinden şikayetçi olmadan anlaşmaya varmak istediklerini, aksi takdirde oradan inmeyeceklerini her türden şeyi göze aldıklarını söylüyorlar."

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Hadımköy'de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan işçilere, Çevik Kuvvet ekipleri sabah erken saatlerde müdahalede bulunmuştu. Müdahalenin ardından 91 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan işçiler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 12 işçi ise fabrikanın çatısına çıkarak eylemlerini sürdürüyor. Çevik kuvvet ekipleri fabrikanın girişini kapatarak içeri girişlere izin vermiyor.

"HER TÜRDEN ŞEYİ GÖZE ALDIKLARINI SÖYLÜYORLAR"

HDP'li vekil Levent Tüzel de işçilere destek eylemine katıldı. Gazetecilere açıklama yapan Tüzel, "Çatıdaki işçi arkadaşlarla görüştüm. 12 arkadaş yukarıda. Tabii istedikleri ortada. Gözaltındaki arkadaşlarının bırakılması ve patronun hiçbir şekilde kendilerinden şikayetçi olmadan anlaşmaya varmak istediklerini, aksi takdirde oradan inmeyeceklerini her türden şeyi göze aldıklarını söylüyorlar. Genç arkadaşlar kalp ve tansiyon hastası olan da var. En küçük müdahalede her şeyi göze almış durumdayız diyorlar. Özellikle de işçi temsilcileri olan arkadaşlar gelmeden, onlar indirirler bizi diyorlar. Biz işveren temsilcisi ve fabrika müdürü ile de görüştük. Aslında 60 günlük direniş devam ettiği sürece de diyalog içinde olduk, sözleşme sürecinin işçilerin istediği şekilde sonuçlanması için . Aslında hafta başına kadar da bu yönde protokol hazırlama aşamasındaydık. Ancak bu sabah işgal var diyerek mahkemeye yapılan başvuru neticesinde polisin müdahalesi bütün bu şeyin geriye gitmesine yol açtı. Burada işçinin ekmek, hak mücadelesine bu tarzda müdahale edilmesini biz doğru bulmuyoruz. Son derece kötü olumsuz tablo ortaya çıkmış durumda"diye konuştu.

İHTİYAÇLARI KARŞILANMIYOR

İşçilerin avukatı Bülent Şimşek ise 3 avukat arkadaşıyla çatıdaki işçilerle görüştüğünü ifade ederek "İhtiyaçları karşılanmıyor. Engel olunacağı polis amirleri tarafından bize iletildi. Bir defa bu durumun aşılması gerekiyor. En temel ihtiyaçların karşılanması konusunda çağrımızı ilettik. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

POLİS İZİN VERMEDİ

Açıklamaların ardından HDP'li vekil Tüzel, avukatlar Şimşek ve Gökmen Yeşil işçilere su ve bisküvi götürmek istedi. Ancak polis fabrikaya girişe izin vermedi. Bunun üzerine geri dönen avukatlardan Gökmen Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, " Uzun bir süredir çatıdalar. Su en temel ihtiyaç bu ihtiyacı karşılamak istediğimizi söyledik. Levent beyle gittik fakat suyu dahi almayacakları söylediler. Bunun doğru bir tavır olmayacağını söyledik. Böyle bir tavrın tarihsel bir arka planı olduğunu ifade ettik. Bu insanlar orada bekliyor. En azından suyu götürelim dedik.Fakat biz hiç bir şekilde suya dahi izin vermeyeceğiz dediler, bize de tepki gösterip zorla çıkardılar.Biz onların karnını doyuramayız dediler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Bülent Şimşek Hadımköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title