Haberler

Çatı Adaya Araştırma Şirketlerinden İlk Yorumlar

Güncelleme:

Anket şirketlerinin başındaki isimler CHP'nin MHP'ye cumhurbaşkanlığı seçimleri için Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önermesini değerlendirdi.

Haberler.com / Olgun Kızıltepe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından cumhurbaşkanı adayı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Başkanı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu teklif ettiklerini açıkladı.

Konuyla ilgili CHP ve MHP kanadından farklı açıklamalar yapılırken, anket şirketleri de "çatı aday" olarak İhsanoğlu isminin gösterilmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Haberler.com'a açıklamalarda bulunan anket şirketlerinin yöneticilerinin genel yargısı Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda seçimi kazanacağı yönünde...

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ: ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİR

Objective Research Center'dan (ORC) Mehmet Murat Pösteki, CHP ve MHP'nin AK Parti'ye karşı çıkarabilecekleri en kötü adayı çıkarttıklarını savundu. Abdullatif Şener ve Yılmaz Büyükerşen isimlerinin daha etkili olabileceğini belirten Pösteki "Aday gösterilecek ismin popülerliği önemli. Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda ilk turda seçileceğini düşünüyorum. İhsanoğlu ismi hem MHP hem de CHP tabanında ses getirmeyecek bir isim. AK Parti Abdullah Gül'ü aday gösterse seçimi rahat kazanır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri AK Parti adayının yüzde 55 civarında bir oy alacağını tahmin ediyorum" dedi.

AND-AR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ: ERDOĞAN KARŞISINDA ŞANSI YOK

ANDY-AR Başkanı Faruk Acar'a göre; Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP'nin çıkabileceği en ideal aday... İhsanoğlu'nun İslami referanslara sahip olmasının toplum tabanında etkili olacağını savunan Acar "Ancak Erdoğan'ın karşısında şansı olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'nin destekleyeceği herhangi bir aday seçimi kazanır. AK Parti tabanında Erdoğan'ın adaylığı konusunda beklentiler oluştu. Ancak Abdullah Gül'ün de aday olması durumunda seçimi rahat kazanacağını düşünüyorum. Tayyip Erdoğan'ın aday olması durumunda yüzde 52-55 civarında oy alacağını tahmin ediyorum. Seçimler yaz tatilinde olacak. CHP seçmeni tatilde olacağı için bulunduğu yerde oy kullanamayacak. Bu da AK Parti'nin işine gelecek" şeklinde konuştu.

MAK DANIŞMANLIK: 2014'TE BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇEBİLİR

Seçimlerdeki isabetli tahminleriyle adından söz ettiren MAK Danışmanlık'ın kurucularından Mehmet Ali Kulat'a göre; Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda İhsanoğlu karşısında seçimi rahat kazanacağı yönünde. Bundan sonra AK Parti'de Başkanlık sisteminin konuşulmaya başlanacağını ifade eden Kulat, "Erdoğan'ın aday olması durumunda yüzde 55-57 civarında oy alacağını tahmin ediyorum. Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erdoğan erken seçim kararı alabilir. AK Parti'nin daha da güçlenerek geleceği seçimler sonrası 2014 bitmeden başkanlık sistemine geçilebilir. İhsanoğlu, Ortadoğu'yu çok iyi bilmesine rağmen Türk seçmenini tanımıyor." dedi.

KONDA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ: ERDOĞAN'I ZORLAYACAĞINI SANMIYORUM

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır'a göre, muhalefetin adayı başka bir isim olmalıydı. "Türkiye siyaseti kutuplaşmış ve kimliklere sıkışmış durumda. Ekmeleddin İhsanoğlu ismine bakınca da ne MHP'li ne CHP'li, muhafazakar-dindar bir aday olduğunu görüyoruz" diyen Ağırdır şu ifadelere yer verdi: "Demek ki muhalefet bu kutuplaşmış ve kimliklere sıkışmış siyaset içinde kalmaya razı. Ama bu durum her seçimde gösteriyor ki muhalefete değil Ak Parti'ye yarıyor. Seçilme şansını çok zor görüyorum. Tayyip Erdoğan'ı zorlayacağını sanmıyorum. Başka bir aday olmalıydı ancak muhalefet bunu tercih ediyorsa yapacak bir şey yok."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (296)

ADIM:

HAYIRLI UĞURLU OLSUN CUMHURBAŞKANIMIZ RTE ...HAYDİ OYLAYALIM BAKALIM...

49
39
yanıtYanıtla
sercan:

esas ülkücüler akp li olması lazım bende ülkücüyüm ve başbakanımızı destekliyorum esas dava adamı mhp li değil akpli olandır kendinizi kandırmayın.

65
22
yanıtYanıtla
benmtok10@hotmail.com:

ülkücü müsfettesi satılık çukur adam,sen olsan olsan akp''lilerin çayının kaşığı olursun.şeker eriyince işin biter.

yanıt0
yanıt0
ÇAVUŞ:

SN ERDOĞAN DÜNYADA İZLER BIRAKAN BÜYÜK BİR LİDER AMERİKA İSRAİL PARALEL BİLE ENGEL OLAMADI. MHP VE CHP İÇİN SÖYLÜYORUM BU ÇATI MUHABBETİNE KENDİLERİNİ BOZDULAR. BENDE AK PARTİLİ BİR ÜLKÜCÜ OLARAK MHP NİN UYGULADIĞI BU YÜZLER KARASI TABLOYU LANETLİYORUM. ÜLKÜ UĞRUNA CAN VEREN ATALARIMIZIN KEMİKLERİ SIZLAYACAKTIR. DÜNKİ DÜŞMANLAR BUGÜN KERDEŞLİK KARELERİ SERGİLİYORLAR . YAZIK ÇOK YAZIK ABDULLAH ÇATLI ALAADDİN ÇAKICI SEDAT PEKER VE YEŞİL SİZLERE HAKKINI HELAL ETMEYECEKLER!!!

34
29
yanıtYanıtla
BOZKURTasdfggh@hotmail.com:

AKP DEVSOLCU ERTUGRUL GUNAYI TURIZM BAKANI YAPTIGINDA UTANMADIGINA GØRE MESHEBIN BAYAGI GENIS...AYRICA ESKI HADEPLI MEHMET METINER I VEKIL YAPAN PARTIYE OY VEREN BIRISI AGZINA MHP YI ALMASIN...UTANMAZ ADAM..

yanıt0
yanıt0
selamiyazgiyucel@hotmail.com:

hem akp li hem ülkücü , bu günkü yönetimin en iyi başardığı işler saydığın kişilikleri ülkücü camiadan temizlemek, çetelerden, çek senet mafyalarından teşkilatı arındırmaktır, vay oy vermezlermiş, vay başka partiye giderlermiş, siz zaten hiç bi zaman bu davanın adamı olmadınız. bu parti dün Başbuğ zamanında da , bu günde yanlışa yanlış, doğruya doğru der. kimin söylediğine bakmaz. oyu az olabilir, ama gittiği yol bellidir.12 eylül dönemi kavgalı diye ömür boyu chp kavgalısımı olacak, o dönem herkesin canı yandı. inancıda herkesin kendine, sanki bizler iyi dindarlarızda alnımız secdeden kalkmıyor gibi yazmazmısınız bide, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.

yanıt0
yanıt0
hazeyngaga@hotmail.com:

sen am(pul)cusün koçum. bozkurt senin neyine.ye makarnayı yak kömürü gitsin.

yanıt0
yanıt0
MARAŞLI SADO:

AKP ye dur zamanı geldi artık.Resmen saltanat devri sürecekler.Cumhurbaşkanlığa partiden birilerinin oturması yanlış diye düşünüyorum,cumhurbaşkanının tarafsız olması bu ülke için daha hayırlı olacaktır.İhsanoğlu da muhafazakar bir insan,cumhurbaşkanlığını hakkıyla yerine getireceğini düşünüyorum.Allah herşeyin hayırlısını versin,ülkemize zeval vermesin.

23
28
yanıtYanıtla
süreyya:

bakıyorumda herkes yeni adayın hep doğu kültürü tarafına yoğunlaşıyor. adamın akademik kariyeri batıda da çok üst düzey, bu gün 76 milyonun yüzde doksanının hayallerinde bile ulaşamayacağı batı üniversitelerinde kariyeri var, dünyanın en büyük organizasyonlarında hep önde ve belirleyici olmuş, batıda onlarca doktora ve ödüller almış, dünyaca ünlü bi çok eser ve çalışmaları var, daha bu adama eleştiri yapıp kıyaslayana yuh olsun derim, oy vermezsin o başka senin özgür iraden ve seçimindir

31
12
yanıtYanıtla
İranl''ı:

Merhabalar kumşular !Ben bir İRAN''lıyım, Türkiye değerli arkadaşlarıma: '''' sakın biz yaptık siz yapmayın'''' diyorum.Ahmadinezhad üniversiteden geldi ülkemizi yıktı . Siyaset bilen eğer RECEP olsa da bilmeyenden daha iyi . Bana inanın. yürekten yazdım, Türkiye''yi severim.

21
21
yanıtYanıtla
Tüm 296 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title