Haberler

ÇATES, 351 Milyon Dolar Teklifle Demir Madencilik'in

Güncelleme:

Çatalağzı Termik Santralı ihalesinde en yüksek teklifi veren şirket 351 milyon dolar ile Demir Madencilik'in oldu.

Çatalağzı Termik Santralı (ÇATES) ihalesinde en yüksek teklifi veren şirket 351 milyon dolar ile Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ. oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB) düzenlenen ihaleye, Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ., Elsan Elektrik, Alsim Alarko, Limak ve IC İçtaş teklif verdi. İlk turda en yüksek 190 milyon dolar teklifin verildiği ihale, kapalı elemeli turların ardından 280 milyon dolar başlangıç tutarı ile başladı. Son turda 351 milyon dolar ile en çok teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, yaptığı açıklamada ÇATES'in Zonguldak için çok önemli olduğunu ifade etti. Demir; "ÇATES'in İhale bedeli ederinden fazla oldu. Tahmin ettiğimiz fiyatların üzerine çıkıldı. Şartlarımızı zorlayarak bu rakamı verdik. Çünkü konu sadece Demir Madencilik'in veya Zonguldak maden işletmecilerinin meselesi değil. Tüm Zonguldak'ın meselesi, şehrimizin meselesi. Zonguldak'ta TTK'da, özel sektör işletmelerinde çalışanların işsiz kalmaması, şehrimiz ekonomisinin zarar görmemesi, kısacası 650 bin kişilik nüfusumuzun geleceği için mücadele ettik. Zonguldak'ın kaderi adına bu rakamlara çıktık. ÇATES'in sadece maden işletmecileri için değil Zonguldak için ne anlama geldiğini, hayati önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Öncelikle Zonguldak'a hayırlı olsun. Herkese hayırlı olsun. Allah, utandırmasın." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Salih Demir Zonguldak Çatalağzı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

SATILMIŞ GÜCÜKsertan_67_07@hotmail.com:

HELAL OLSUN demir ailesine zonguldaga önem veriyorlarlar haklarında atıpp tutanlar varsa buda onlara kappak olsun demir madencilige de HELLALL OLSUN

2
0
yanıtYanıtla
Esat özçelikesatozcelikde@gmail.com:

Allah c.c utandırmasın.tüm Zonguldak halkına hayırlı olsun.inş daha büyük bir Zonguldak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title