Haberler

Çatalca Belediyesinden 2. Doğa Yürüyüşü

Çatalca Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri Çerçevesinde Doğa Yürüyüşü Düzenledi.

Bu yıl ikincisi yapılan doğa yürüyüşü geçen yıl olduğu gibi yine büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan ve büyük bir katılımla gerçekleşen doğa yürüyüşünün ikincisi bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası gelen ilk Pazar günü yani 31 Ekim Pazar günü yapıldı. Katılımın geçen yıla oranla bir hayli fazla olduğu gözlenen etkinliğin sonunda katılımcılara Çatalca Belediyesi tarafından ekmek arası sucuk ile ayran ikram edildi.

Çatalca Belediyesi düzenlemiş olduğu spor faaliyetleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Daha önce düzenlemiş olduğu spor turnuvaları ile ilgi uyandıran Çatalca Belediyesi, geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamalara doğa yürüyüşünü de eklemişti. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören ve herkesin beğendiği etkinlik için Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, etkinliğin geleneksel hale getirileceğinin sözünü vermişti. Doğa yürüyüşü bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri içerisinde yer aldı.

31 Ekim Pazar günü gerçekleşen etkinlikte yaşlıdan gence, her yaş grubundan katılımcı vardı. Katılımcılar saat 12.00'da Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonrasında Çatalca Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslere binen vatandaşlar, yürüyüş startının verileceği bölgeye götürüldüler.

Tüm katılımcıların başlangıç bölgesine varmasının ardından doğa yürüyüşüne start verildi. Yaklaşık 2.700 metre olan parkurda, T5 ve T6 numaralı rüzgar santrallerinin bulunduğu noktadan başlayarak, Çakıl Mahallesi ve Elbasan köyü arasında bulunan Bağlar Mevkii sırtlarından geçilerek, tekrar rüzgar santrallerinin bulunduğu başlangıç noktasına gelindi.

Burada Çatalca Belediyesi tarafından kurulan mangallarda pişirilen sucuklar ekmek arası yapılarak, ayran ile beraber katılımcılara ikram edildi. Sucuk ekmek partisinden sonra ilçede bulunan ve 10 gün boyunca ilçe merkez, mahalle ve köylerinde gösteriler sunan Almanya'nın Bochum kentinden gelen akrobasi grubu Ratz Fatz, davetlilere kısa bir gösteri sundu. Geçen yıl birincisi düzenlenen doğa yürüyüşüne katılarak en önde yer alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İlçe dışındaki programı nedeni ile bu yıl doğa yürüyüşüne katılamadı. Başkan Cem Kara yayınladığı mesajda doğa yürüyüşüne katılan tüm sporseverlere teşekkür ederek, sağlıklı bir yaşam için mutlaka spor yapılması gerektiğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesinin ilçede sportif faaliyetlere kararlılıkla devam edeceğinin de altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title