Haberler

Çatalca Belediyesi 14.Erguvan Festivali Başladı

Güncelleme:

Çatalca Belediyesi tarafından 14.sü düzenlenen Erguvan Festivali coşkulu bir açılış töreniyle başladı.

Bölge siyasetinin önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Başkan Cem Kara çelengi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Şükrü Metin ve Taşkan Uysal; CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ile birlikte Atatürk Anıtı'na sundu. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, akabinde İstiklal Marşımız, Cumhuriyet Meydanı'ndaki yüzlerce kişiyle birlikte coşkuyla okundu.

CEM KARA: "DÜNYA BARIŞINI GENÇLER TESİS EDECEK"

İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında kürsüye çıkan Belediye Başkanı Cem Kara festivalin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına katılan herkese hoş geldiniz diyerek başlayan Belediye Başkanı Cem Kara, tüm dünyada barış vurgusu yaparak bu konuda özellikle gençlere büyük bir iş düştüğünü belirtti: "Bu gün burada hep birlikte 14.sünü gerçekleştirmiş olduğumuz Çatalca Erguvan Festivalimizle dostluk, barış ve kardeşliği Çatalca'dan tüm Türkiye'ye dağıtacağız. Umut ediyorum ki buradan yakılacak olan barış ateşi sadece ülkemizi değil, bütün Arap coğrafyasını, Suriye'yi, Irak'ı, Mısır'ı ve tüm dünyayı aydınlatsın. Derdimiz, amacımız bu dünyada kalıcı barış inşa etmektir. Bu festivalleri bunun için yapıyoruz. Gerçekten dünyada barış olacaksa, gerçekten dünyada kardeşlik olacaksa, biz büyükler bunu başaramadık ama inanıyoruz ki bu masum çocuklarımız dünyada kalıcı barışı tesis edeceklerdir. Bunun için 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalini gerçekleştiriyoruz."

DOLU DOLU BİR ERGUVAN FESTİVALİ

14. Erguvan Festivali'nde de davetlileri dolu dolu bir programın beklediğini belirten Belediye Başkanı Cem Kara hep birlikte coşkulu bir festival geçireceklerini müjdeledi. "Birlikte omuz omuza dopdolu bir festival gerçekleştireceğiz. 20 farklı etkinlik düzenleyeceğiz. Bunlar arasında uçurtma şenliğinden bisiklet gezisine; satrancından tavlasına; börek yarışmasından halk oyunlarına; şiir dinletilerinden panellere; güreşlerden sünnet şenliklerine, ses sanatçılarının konserlerine kadar 20 değişik etkinlikle Çatalca insanının yaşamında, gündelik hayatında yeni bir mutluluk yaratmaya ve keyif almaya çalışacağız. Çatalca, festivaline sahip çıktı. Biz de 2009'da seçim çalışmalarına başlarken söz verdik. Her yıl 2 farklı festival coşkusunu birlikte yaşayacağız. Göreve geldiğimizden beri bu düzenlediğimiz 9. festivalle sözümüzü yerine getiriyoruz." Diyen Başkan Cem Kara, sözlerini festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı ve 14. Erguvan festivalinin bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Başkan Cem Kara'nın ardından kürsüye gelen CHP İl Başkan Yardımcısı Şükrü Metin çalışmalarından ötürü Belediye Başkanı Cem Kara'yı tebrik ederek Çatalca halkına 14. Erguvan Festivali'nin hayırlı olmasını ve mutlu geçmesini diledi.

ASLANOĞLU: "SEVGİYİ, DOSTLUĞU ARAYAN HERKES GELSİN ÇATALCA'YA BAKSIN"

Son olarak mikrofonu alan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu Çatalca'nın İstanbul'un güzide kentlerinden biri olduğunu söyledi ve konuşmasında sevgi ve dostluk mesajları verdi: "Sevgiyi, dostluğu arayan herkes gelsin Çatalca'ya baksın. Çatalca hem İstanbul'a hem Türkiye'ye örnektir. Burada barış var, sevgi var, dostluk var. Kamu görevlileriyle yerel yönetimlerin el ele kol kola birlikte çalışıyorlar. Bu örnek bir tablo oluşturuyor. Bu güne kadar gerçekleşen 14 festivalde emeği geçen eski belediye başkanlarına ve tüm çalışanlara, Belediye Başkanı Cem Kara'ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım."

Protokol konuşmalarının sona ermesiyle hep birlikte festivalin dostluk meşalesi yakıldı. Açılış töreninin ardından açılış kurdelesi de beraberce kesildi. Kurdelenin kesilmesinin sonrasında törene katılanlarla birlikte stantları gezen Başkan Cem Kara ve konukları, festival için Çatalca Belediyesi tarafından kurulan yemek çadırına giderek akşam yemeği yediler.

14. Erguvan Festivali'nin açılış törenine Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Onur Gündem, CHP 3. Bölge İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, CHP İl Başkan Yardımcıları Şükrü Metin ve Taşkan Uysal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, CHP İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleri yöneticileri katıldı.

SÜNNET ÇOCUKLARI MEYDANI DOLDURDU

Öte yandan açılış töreni öncesinde İBB Bando Grubu çeşitli marşları seslendirdiği coşkulu bir konser gerçekleştirdi. Aynı anda Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan animasyon gösterileri de Çatalcalı çocukları neşelendirdi. Tahta bacak, jonglör, şişme adam ve palyaço gösterileri çocukları sevince boğdu. Festival kapsamında Çatalca Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar ile Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Cem Kara Silivri Çatalca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title