Haberler

Çataklı Köylü 40 Yıldır Karasabanla Tarla Sürüyor

Güncelleme:

Van'ın Çatak İlçesi'nde 14 çocuk babası 60 yaşındaki Resul Susam, yörede öküzleri koştuğu karasabanla çiftçilik yapan tek kişi olarak günlüğü 170 liraya çalışıyor.

Van'ın Çatak İlçesi'ne bağlı daha önce köy statüsünde olan Selçuklu Mahallesi'nde oturan 60 yaşındaki Resul Susam, 40 yıldan bu yana geçimini karasabanla tarla sürüp ekim yaparak kazanıyor. Resul Susam, yörede öküzleri koştuğu karasabanla çiftçilik yapan tek kişi olduğunu söyledi.

TARLALARI ÖKÜZLE SÜRÜYOR

Van'a 110, Çatak'a 5 kilometre uzaklıktaki Selçuklu Mahallesi'nde oturan 14 çocuk babası, 60 yaşındaki Resul Susam, geçimini dik yamaçlardaki tarlaları öküzlerinin ektiği sabanla sürerek sağlıyor. 40 yılda 7 çift öküzü olduğunu söyleyen Susam, şimdi de 'Arap' ile 'Kiraz' adını verdiği öküzleri ile tarlaları sürdüğünü anlattı.

"BURALARDA TRAKTÖR KULLANMAK ZOR"

Evine ekmeğini bu şekilde götürdüğünü belirten Resul Susam, şöyle dedi: "Yılda 2 ay bu şekilde çalışıyorum. Bu yıl yevmiyem 170 lira. Çatak dağlık bir alanda. Buralarda traktör kullanmak çok zor. 40 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işi benden başka da buralarda yapan kalmadı. Çatak'ta eskilerden kim varsa beni tanır. Nerede sürülecek dik bir tarla varsa beni bulurlar, ben de gider orayı sürerim."

Dik yamaçta tarla sürmenin zor olduğunu belirten Resul Susam, 3 dönümlük tarlayı ancak 3 günde sürebildiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Çatak Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

kürt ismet:

kazancın bol olsun ağbim

14
3
yanıtYanıtla
herikli:

Türkiye Cumhuriyetine cag atlatan politikacilari kutluyorum hedef 2023 vay be yazacak cok sey var ama bu resim bizlere cok sey anlatiyor.

8
6
yanıtYanıtla
MERSINLI CENGAVER:

Sana cevap yazmaya bile degmez ama yazıyoruz ıste. . . o dık yamacları f16 ılemı surmeyı dusunuyorsun

yanıt3
yanıt3
denizderin:

senin gibi ileri zekalılar çokdaha çok vargaliba sen kılıçtaroğlunasor neyaptıkde. . . önceden chp lilerverdide bizmiçağatlamadık dön arkanabaak

yanıt0
yanıt0
sinan:

size helal olsun ciftci amcam, eski Adetlerimizi yasattiginiz icin!

11
0
yanıtYanıtla
KÜLTEKİN:

aaaaaaaaaa ne kadar utandık bir bilseniz hemen bir çiftçeker traktör 100 milyara alalım ulan buğday ve bir çok ürün erbakanın zammıyla duruyor çiftçiye hakkını vermiyorlar desdekleme parası adı altında çiftçiden kırptıkları paranın bir bölümünü veriyorlar bu devir kızların memurların birde gizli üçkağıtçıların devri

9
0
yanıtYanıtla
mahmut kaplan Mobil-ANDROID:

resul acaya allah yar yardımci olsun ve oküzlerede kuvet versin helal olsun amca resul

8
0
yanıtYanıtla
BATTALGAZİLİ-MALATYA:

DESENE BU DEVİRDE HERKES RESUL AMCAYA ODA BİR ÇİFT ÖKÜZE MUHTAÇ VAY YANDIK BEEE

5
2
yanıtYanıtla
R.A.:

öküzler ülkeyi yönetince buna muhtac olmuslar.

yanıt3
yanıt2
DeliBekir:

o yamaçta tarım mı olur ? ekin ağaçları geri çekilin doğanın üstünden.

0
5
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title