Haberler

Çatak'ta Sel

Van’ın Çatak ilçesinde sağanak yağışın ardından meydana gelen selde 4 alabalık havuzundaki yaklaşık 60 ton alabalık telef olurken, 50 kovan arı da akıntıda kayboldu.

Van'ın Çatak ilçesinde sağanak yağışın ardından meydana gelen selde 4 alabalık havuzundaki yaklaşık 60 ton alabalık telef olurken, 50 kovan arı da akıntıda kayboldu.

İlçede öğle saatlerinde yaklaşık 20 dakika etkili olan şiddetli yağışın meydana getirdiği sel nedeniyle Elmacı Mahallesi'ndeki evler sular içinde kaldı. Aynı mahallede bulunan 4 alabalık havuzundaki yaklaşık 60 ton alabalık telef olurken, 50 kovan arı da akıntıda kayboldu. Sözveren Mahallesi'nin ana yolu trafiğe kapanırken, balçık ve çamur içinde kalan evlerin temizlenmesi için belediye ekipleri vatandaşa destek veriyor.

Çatak Belediyesi Eş Başkanı Evin Keve ve Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Babur, selden dolayı zarar gören mahallelerde inceleme yaptı. Eş Başkan Keve, "İlçemizde yağan 20 dakikalık yağmurdan sonra maalesef 7-8 köyümüz yağıştan etkilendi. Sözveren Mahallemizin hemen hemen bütün evleri zarar gördü. Sevindiğimiz tek yön can kaybının olmaması, ama yoğun bir şekilde maddi hasara sebep oldu. Şu anda Elmacı Mahallesi'nde bulunmaktayız. Elmacı Mahallesi'ndeki sele birebir şahit olduk. Belediye araçları tarafından selin vurabileceği mahallelerde anons yaparak, halkımızdan çocuklarını ve hayvanlarını güvenli bir yere almalarını istedik. Maalesef 4 alabalık havuzunun tamamını sel bastı. Yaklaşık 60 ton alabalık telef oldu. Aynı zamanda bir ineğin tamamen selde gidişini izledik. Yine 50 arılı kovanı sel aldı. Şu anki maddi hasar oldukça yüksek gözüküyor. Tüm mahallelerimizde sel maddi zarara sebep oldu. İş makinelerimizin azlığından ötürü tüm köylerimize anında müdahale edemedik. Bu eksikliğimizden dolayı tüm halkımızdan özür diliyoruz. Selden etkilenen herkese geçmiş olsun diyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül ise, gerekli kurumların müdürlerini yağıştan kaynaklanan zararın belirlenmesi ve ön inceleme yapılması için talimatlandırdığını, selden etkilenen köylere de ayrıca bir ekip görevlendirdiklerini kaydetti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çatak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title