Haberler

Çatak'ta 34 Öğrenci Okula Kazandırıldı

VAN (İHA) – Van’ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması Projesi kapsamında 34 öğrenci okula kazandırıldı.

VAN (İHA) – Van'ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması Projesi kapsamında 34 öğrenci okula kazandırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okul idarecileri ve öğretmenlerden oluşan komisyon, çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin evlerine giderek ikna çalışması neticesinde 34 öğrenciyi okula kazandırdı. İkna çalışmaları sonucunda okula kazandırılan 34 öğrenciden Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu'na gelen 7 kız ve 2 erkek öğrenciyi İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari ziyaret ederek çiçek, kırtasiye ve giyim malzemesi dağıttı. Öğrencilerden okula devam etmeleri konusunda söz alan Akgül, "Bugün sizlerin okula devam etmesi bizleri çok sevindirdi, çok mutlu olduk. Sizlerin mutluluğunuza ortak olmak için burada beraber olduk. Devlet olarak her zaman okumak isteyen öğrencinin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerin okula kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ise, KEP-II kapsamında okula kazandırılan çocukların ve KEP-II ekibinin sevincine ortak olmak istediklerini belirterek, "Van ili olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 15 pilot ilden birinde yer alıyoruz. Bu konuda bize her türlü desteği veren Kaymakamımız Sayın Hacı Asım Akgül ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kıyasettin Kırekin ve KEP-II Proje ekibimize, paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İki yıl devam edecek olan bu projede, milli eğitim olarak saha araştırmaları yapıyor, yerel kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. Aile ve çocuğa doğrudan ulaşıyoruz. Hedefimiz ilçemiz merkezinde ve köylerindeki ailelere ziyaretler gerçekleştirerek, okullaşma oranını en üst seviyeye çıkarmaktır" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Asım Akgül Çatak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title