Haberler

"Çat Yaylası Turizme Açılıyor Projesi"

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Çat Yaylası Turizme Açılıyor Projesi'nin önemine dikkati çekerek, "Biz bu projeyle bakir kalmış Çat Yaylası'nı önce ilçe genelinde, sonra TR72 bölgesinde, daha sonra da ülke genelinde tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Çat Yaylası Turizme Açılıyor Projesi'nin önemine dikkati çekerek, "Biz bu projeyle bakir kalmış Çat Yaylası'nı önce ilçe genelinde, sonra TR72 bölgesinde, daha sonra da ülke genelinde tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Proje sahasında incelemelerde bulunan Özbey, yaptığı açıklamada, "Yapılan her hizmet, üretilen her proje, var olan bir potansiyeli değerlendirmek için atılan adımlardır. Amacımız, kısa vadede sürdürülebilir projeleri hayata geçirmektir. Hizmet ne kadar hızlı, kaliteli ve etkin biçimde halkımızın kullanımına sunulursa, o derecede güven sağlanarak, devlet kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı özendirilmiş olur" diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Özbey, şunları kaydetti:

"Biz bu projeyle bakir kalmış Çat Yaylası'nı önce ilçe genelinde, sonra TR72 bölgesinde, daha sonra da ülke genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir performans göstergeleriyle Çat Yaylası Turizme Açılıyor Projesi bacasız fabrika niteliğindedir. Ekim ayı içerisinde teslim alacağımız projemize

'ekim ayında işimiz bitti, bu proje kapandı' gözüyle bakmıyoruz, aksine ekim ayını aslında başka bir etaba geçiş süreci olarak değerlendiriyoruz. Bilindiği üzere Çat yolu güzergahında bulunan Sızır Şelalesi, Sızır alabalığı, Necib'in İni ve Sızır Yaylalarının da tanıtımını yaparak Gemerek merkezden başlayan ve Çat Yaylasına kadar uzanan bir turizm güzergahı oluşturmaya çalışacağız. Bu vizyon çerçevesinde sadece Gemerek'te kamu veya özel sektörde çalışan kursiyerlerin katıldığı 'PCM Eğitimi ile Kurumsal Kapasitenin Artırılması' projemiz kapsamında, proje hazırlanması noktasında katılımcılara 10-13 Eylül 2012 tarihleri arasında ORAN proje uzmanlarınca kurs verildi. 4 gün süren ve 32 saatte tamamlanan kurs sayesinde eğitim verilen değerli kursiyerler, kursun son günü öğleden sonraki eğitimi proje sahasında gerçekleştirdiler. Projede emeği geçen ve katkı sunan herkese ilçem adına teşekkür ediyorum. Yapılan projeler hayırlı uğurlu olsun."

Özbey, projede emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nca (ORAN) 2011 Yılı Mali Destek Programı çerçevesinde "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi" başlığında kabul edilen "Çat Yaylası Turizme Açılıyor" projesi kapsamındaki çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

Proje kapsamında 56 bin 896 metrekarelik alanda çalışma yapıldığı kaydedildi. Proje çerçevesinde, yürüyüş yollarından seyir teraslarına, piknik alanlarından çocuk parkına, ahşap köprüden ve şelale yapımına kadar çeşitli çalışmaların yer aldığı ifade edildi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Özbey Gemerek Sızır Çat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title