Haberler

Çat'ta Hafızlık İcazet Merasimi

Erzurum’un Çat İlçe Müftülüğü tarafından Çat Merkez Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Erzurum'un Çat İlçe Müftülüğü tarafından Çat Merkez Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Çat İlçe Müftülüğü tarafından hafızlıklarını ikmal eden 7 öğrenci için düzenlenen program, Çat Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. İl Müftüsü, İlçe Protokolü, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu program, meşhur hafızların Kur'an tilavetleri, konferans, hafızlardan sunumlar, ilahi dinletileri, diploma ve ödül töreni ile devam etti.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, törende yaptığı konuşmada, Yüce Allah'ın en büyük mucizesinin Kur'an-ı Kerim olduğunu ve bu Yüce Kitabın kıyamete kadar içerdiği mesajla insanlığı aydınlatacağını ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in insanlığa rehberlik etme ve yol göstermede en büyük kılavuz olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Hasan Çınar,"Kur'an-ı Kerim'in özelliği hiçbir kitaba nasip olmamıştır. Ebediyyete kadar varlığını ve mucizevi özelliğini sürdürecektir. Eğer bugün Kur'an-ı Kerim kaybolsa yeryüzündeki yüz binlerce Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden hafız, O'nu oturup yeniden yazarlar. Bugün Çat İlçemizde mezun ettiğimiz 7 hafızımız ve önümüzdeki dönemde mezun edeceğimiz hafızlarla bu ulvi hizmet kıyamete kadar sürecektir. Bu hizmet kervanında fedakarlık gösteren hafızlarımızı, ailelerini ve hocalarını yürekten kutluyorum" dedi.

Çat İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç da Kur'an-ı Kerim'in bugünlere gelmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurguladı. Hafızlık makamının en ulvi bir mertebe olduğunu belirten Müftü Kılıç, bu programın Çat ilçesinde ilk defa yapıldığını ve Çat ilçesinin ilk hafızlarını mezun ettiklerini söyledi. Kılıç "Çat ilçemizin ilk hafızlarını canı gönülden kutluyorum. Kutlu bir çığır açmaları vesilesiyle kendilerinden sonra gelen nesillere eşsiz bir örnek olacaklardır. Hafızlarımıza aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in mana ve hükümlerine vakıf olmaları gerektiğini de önemle hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Programda İstanbul ve Erzurum'dan gelen meşhur hafızların okudukları Kur'an tilaveti salonu dolduranları mest etti. Birbirinden güzel ilahi ve kasidelerin de seslendirildiği programda, Çat Müftülüğü Merkez Yatılı Kur'an Kursunda eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenciye protokol üyeleri tarafından hafızlık icazet belgeleri, altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çınar Erzurum Çat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title