Haberler

Çat Müftülüğünden Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu

Güncelleme:

Erzurum'un Çat İlçe Müftülüğü tarafından ilçe genelinde görev yapan bay ve bayan din görevlileri ile halka yönelik olarak üç grup halinde Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu açıldı.

Çat İlçe Müftülüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kursların ilki erkek din görevlilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Cenaze öncesi ve sonrası yapılacak işlemlerin anlatıldığı 32 saatlik kursta derslerin teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamalı olarak verildiğini kaydeden İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, teorik bölümde ölüm gerçeği, ölüme hazırlık, cenaze başında yapılması gerekenler ve cenaze sonrası yapılacaklar uygulamaların sahih kaynaklar ışığında anlatıldığını vurguladı. Pratik bölümde ise konu mankeni üzerinde cenaze yıkamanın ve kefenlemenin nasıl yapılacağının uygulamalı olarak kursiyerlere aktarıldığını ifade eden Müftü Kılıç, derslerde kursiyerlere ölüm gerçeği, ölmek üzere olan kişiye yapılması gereken görevler, cenaze namazı ve duaları, cenazenin taşınması ve defin işlemleri ile taziye adabı ve usülü hakkında bilgilerin de verildiğini kaydetti.

Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursunun üç dönem halinde farklı gruplara yönelik düzenleneceğini vurgulayan Kılıç, "Ölüm gerçeği er veya geç bizleri bulacaktır. Ölüme hazırlıklı olmak kadar ölüm anından sonra yakınlarımız, komşularımız ve mümin kardeşlerimize karşı teknik bilgi ve pratik uygulamaları içeren son görevimizi de layıkıyla gerçekleştirmek zorundayız. Dolayısıyla donanımlı bir eğitim süreci gerektiren bu uygulamaların doğru bir şekilde öğrenilmesi büyük önemi haizdir. Bu itibarla açılan bu kursların katılımcılar için çok faydalı olduğu kanaatimdeyim" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Çat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title