Haberler

Çat Boğazı ve Harmancık Barajları İnşaatı Başlıyor

Çat Boğazı ve Harmancık Barajlarının proje raporlarının tamamlandığı, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağı bildirildi.

Çat Boğazı ve Harmancık Barajlarının proje raporlarının tamamlandığı, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağı bildirildi.

"Araban Ovası ve Yavuzeli Ovalarını suyla buluşturacak olan barajlar ile bölgenin su ihtiyacı giderilecektir" diyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Gaziantep ilimize kazandırmış olduğumuz Çetintepeve Ardıl Barajı gibi, Çat Boğazı Barajı, Harmancık Barajı, Araban Ovası Sulama Projesi, Yavuzeli Ovası Sulama Projelerinin İlimiz ve Bölgemiz için çok önemlidir" dedi.

Uzun yıllardır programa alınması ve projelendirilmesi noktasında yoğun çabalar sarf ettiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu baraj projelerinin kendi havzasında su kaynağı bulunmadığını Çat Boğazı ve Harmancık Barajlarının Çetintepe Barajından gelen akımlar ile besleneceğini ve bölgenin suya kavuşmasıyla susuz kalan bu topraklarımızda su ihtiyacı giderecektir. Suya kavuşan topraklarda sulu tarıma geçilecek olup, tarım ürünlerindeki verimin ve çeşitliliğin artmasıyla bölge halkının ekonomik seviyesi yükselecektir. Ayrıca Çat Boğazı Barajı sadece sulama amaçlı olmayıp bölgenin içme suyu ihtiyacını da karşılayacaktır."

Mehmet Erdoğan önümüzde ki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte baraj projeleri ile ilgili olarak bölgeyi ziyaret edeceğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdoğan Gaziantep Harmancık Çat Yerel Haberler

500

Yorumlar (6)

hasan ekincimobilWeb@haberler.com:

Sayin vekilim bizim haydarıl köyüne yapılacak baraj nezaman başlayacak bizi bilgiledirimizniz 30yıldır bekliyoruz sayglarmla

0
0
yanıtYanıtla
arabanlımobilWeb@haberler.com:

Çat barajı için ihaleye girildimi ya da ne zaman girilecek

0
0
yanıtYanıtla
ave:

seçim yaklaştıya yine baraj gündemde

0
0
yanıtYanıtla
murat oguzmobilWeb@haberler.com:

Sayın bakanım adını tarihe yazdiri bu barajı yaptirirsa eminim

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa şahinmobilWeb@haberler.com:

Catbogazı barajı 60 yıldan buyana söylenti kocaman fırat araban ovasının yanınd geciyor ama güzelim ova birtürlü sulanamıyor güney dogunun unutulan bolgesi artık mileti uyutmayın suyun üstünde suzuzluk cektiriyorsunuz gecim kaynagı tarım olan bir ilcenin sulayacak su yok bölgenin beceriksiz milet vekileri düşünsün birazcık

0
0
yanıtYanıtla
hasan ekincimobilWeb@haberler.com:

Sayin vekilim bizim adıyaman haydarlı köyûne yapılacak baraj nezaman başlayacak 30ylldır bekliyoruz budurumda bizi bılglendirseniz cok mutlu edersiniz sayglarmla arzederim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title