Haberler

Çarşamba'da Yüksek Öğrenim Çalışmaları

Çarşamba ilçesinde kurulan Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme ve Geliştirme Derneği (ÇAYED) yüksek öğrenim alanındaki çalışmalar ve hedeflerin değerlendirildiği toplantı ile harekete geçti.

Çarşamba ilçesinde kurulan Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme ve Geliştirme Derneği (ÇAYED) yüksek öğrenim alanındaki çalışmalar ve hedeflerin değerlendirildiği toplantı ile harekete geçti.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın kurucu dernek başkanlığını üstlendiği yönetimde hukuk, iletişim ve sosyal bilimler fakültelerin yapım maliyetlerini üstlenen Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu onursal başkan oldu.

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Tiftik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Av. Muharrem Fatsal Sekreter, Mali Müşavir Seyfi Cebeci Sayman ve Eczacı Ömer Bir Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Kaymakam Caner Yıldız, Çarşamba'nın yüksek öğrenim alanındaki başarılarını geliştirmek için birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade ederek, "Birlik beraberlik neticesinde kısa zamanda çok yol kat edildi. Ben çok yerde görev yaptım, Çarşamba kadar birlik ve beraberliğin kuvvetli olduğu bir yer görmedim" dedi.

Dündar ise Çarşamba'da 6 yılda yüksek öğrenimde büyük mesafeler kat edildiğini, İlçeye yüksek öğrenim alanında yeni yatırımların geleceğini dile getirerek şöyle davam etti:

"İlçemizdeki yüksek öğrenim kurumlarının eğitim, öğretim ve idari faaliyetlerini yerine getirmelerinde sürekliliği ve birliği sağlamak, hızla gelişip kalkınabilmeleri ve bölgenin beklentilerini karşılayan güçlü birer eğitim merkezi olabilmeleri için bölge imkanlarını seferber edeceğiz. Yüksek öğrenim kurumlarının eğitim, öğretim faaliyetlerini burs, yatırım vb. katkılarla geliştirip, gerektiğinde dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri kapsamında akademik ve idari faaliyetleri mali yönden destekleyeceğiz. Çarşamba İlçesi'nde kurulan ve kurulacak olan yüksek öğrenim kurumlarının müstakil bir üniversiteye dönüşmesini sağlamak ve bu amaçları gerçekleştirmek için özel kesim, kamukesimi ile yüksek öğrenim kurumları arasında işbirliğini temin edeceğiz."

ÇAYED kurucusu ve Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba'daki yüksek öğretim faaliyetlerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, öğretim elemanlarının ikametleri için ücretsiz konut tahsis edeceklerini belirtti.

Hukuk Fakültesi Dekanı ve Derneğin Başkan Yardımcısı Prof. Dr.  Mustafa Tiftik,  "Güneşdoğdu Kampüsü'nün gelişmesi ve öğretim görevlilerinin desteklenmesi öncelikli konularımız arasındadır." dedi.

Derneğin Onursal Başkanı Hayırsever M. Kemal Güneşdoğdu da "Çarşamba'daki yüksek öğrenim yatırımlarına çok önem veriyorum. Bu İş benim hayatım" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ali Fuad Başgil Mustafa Tiftik Hüseyin Dündar Çarşamba Ovası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title