Haberler

Çarşamba'da Hasat Başladı

Güncelleme:

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, çiftçilerin ürün kalitesi açısından dikkat etmesi gereken bazı noktalar olduğuna işaret etti.

Ürünlerin tam olgunlaşmadan hasat alınmasının mahsulün kalitesini bozacağı uyarısında bulunan Güngör, "Pirinçte tane kaybı ve kırılmalar olabilir. Bu noktada çiftçilerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Ürünlerin olgunlaşma ve kuruma dönemleri beklenmelidir" şeklinde konuştu.

Güngör, bu yıl çeltik fiyatlarının beklentileri karşılamadığını vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Fiyatlar ne yazık ki istediğimiz düzeyde değil. Günden güne artan üretim maliyetlerine nazaran ürün fiyatlarının düşmesi ya da olduğu gibi kalması üreticiyi zarara uğratıyor. Bu yıl yoğun olarak ekilen çeltik, ülkemizin pirinç ihtiyacı konusunda da yeterli düzeye ulaşmış durumda. Bu yıl pirinç sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyorum. İlçemizde soya hasadı da başladı. Soyada da üreticiler bekledikleri fiyatları bulmadı. Soya ve ayçiçeği gibi ülkemizin yağ ihtiyacını karşılayan bu ürünlerin desteklemelerinin de arttırılması gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title