Haberler

Çarşamba'da Kitap Fuarı Açıldı

Çarşamba ilçesinde 3. Çarşamba Kitap Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Çarşamba ilçesinde 3. Çarşamba Kitap Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, bir alışveriş merkezinde hazırlanan fuarın 2 - 10 Mayıs tarihleri arasında açık kalacağını belirterek, 81 yazar ve yayın evinin katılacağı fuarda imza günleri ve söyleşiler düzenleneceğini söyledi.

"Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlileri adıyla düzenlediğimiz çalışmaların bir parçası olarak 3. kitap fuarını düzenliyoruz" diyen Dündar, şöyle devam etti:

"2008 yılından itibaren Ali Fuat Başgil'in adını öne çıkarabilmek, fikirlerini gelecek nesillere taşımak adına yaptığımız bir panelle başlayan ve daha sonra sempozyuma dönüştürdüğümüz çalışmalar son 3 yıldır kitap fuarı olarak devam ediyor. Ben katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ara vermeden 3.'sünü gerçekleştiriyoruz. Konserler, söyleşiler, imza günleri ile bu kültürel etkinliğimizi geniş katılımla tamamlamayı düşünüyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de fuarın gelenekselleşmesini dileyerek, "Çarşamba Samsun ilimizin en büyük öğrenci potansiyelini barındıran ilçelerinin başında geliyor. Bu gibi çocuklarımızın gelişimi için faydalı etkinliklerin devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba'nın sosyal bilimler konusunda açılan fakültelerle birlikte önemli adımlar atığını ifade ederek, kitap okumanın önemine değindi.

Davetliler açılışın ardından birlikte kitap fuarını gezdi. Etkinlikler kapsamında Zakkum isimli müzik grubunun akşam konser vereceği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Fuat Başgil Hüseyin Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title