Haberler

Çarşamba'da Çeltik Hasadı Başladı

Çarşamba Ovası'nda 6 bin dönüm arazide çeltik hasadı başladı.

Çarşamba Ovası'nda 6 bin dönüm arazide çeltik hasadı başladı.

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, hasadın yapıldığı çeltik tarlasını ziyaret ederek tarım danışmanları ile incelemede bulundu.

Akman, " Türkiye'de tarım politikası bakımında ayrı bir önem verdiğimiz çeltik üretimi konusunda tarım danışmanlarımız ile birlikte her türlü incelemeyi yapıyoruz. Hasat sırasında biçerdöverin ne kadarlık bir tane kaybına sebep olduğu ile alakalı incelemede bulunuyoruz. Bu değerin yüzde 2'den fazla olmaması gerekiyor." dedi.

Çarşamba Ovası'nda kayıtlı 6 bin dönüm arazide çeltik ekimi olduğunu belirten Akman, çeltik alanlarını artırmak için çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Tarlasında çeltik hasadı yapılan çiftçi Mehmet Karkucak bu yıl 200 dönüm arazide çeltik yaptığını belirterek, "Toplamda 200 dönüm arazi üzerinde çeltik yaptık. Tahmini 150 ton çeltik almayı hedefliyoruz. Çeltik çok zahmetli bir bitki. Dikiminden hasadına kadar her aşaması zor. Şu anda çeltik üreticisi olarak tüccara teslim edilmiş durumdayız. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyat açıklamaması ve çeltik alımı yapmamasından kaynaklı fiyatlar çok düştü. Geçen yıl ofis 1 lira 80 kuruş fiyat açıklamıştı bu yıl fiyat açıklanması için fiyat 1 lira 30 kuruşa kadar tüccar tarafından geri çekildi. Markette 4,5 lira olan baldo pirinci bizden 1 lira 30 kuruşa satmamızı istiyorlar. Tarım Bakanımızdan çeltik üreticisine sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Akman Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title