Haberler

Çarşaflı Soyguncunun Elinden Kurtulan Rehineler Yaşadıklarını Anlattı

Güncelleme:

Gölcük'te bir bankanın müşterilerini rehin alan soyguncunun elinden kurtulan vatandaşlar, soyguncunun çocuğu organ mafyasının elinde olan Suriyeli bir baba olduğunu söyledi.

Kocaeli Gölcük'te bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı.Üzerinde çarşaf bulunan kişi, saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra tabancasını çekerek banka çalışanlarını bir odaya kilitledi. Hemen harekete geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.

Banka içerisinde rehin olan vatandaşların bir kısmı camdan atlayarak kaçmayı başarırken içeride 4 rehine kaldığı öğrenildi. Camdan atlayarak içerdne çıkmayı başaran vatandaşlardan yaralananlar olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Soyguncunun elinden kurtulan vatandaşlar, soyguncunun çocuğu organ mafyasının elinde olan Suriyeli bir baba olduğunu, çocuğunu kurtarmak için 800 bin lirayı alıp, 4 kişiyi rehin tutuğunu ve üzerinde bomba olduğunu söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük'te yaşanan silahlı banka soygunu girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada "Çarşaflı bir şahıs. 25-30 yaşlarında erkek. Doğru düzgün Türkçe konuşamıyor. Suriyeli olduğunu düşünüyoruz. İçeride 11-12 rehinesi vardı. Hepsi banka çalışanı. 7 kişiyi serbest bıraktı. Şu anda 4 rehinesi var. Şahsın herhangi bir telefonu ya da iletişim cihazı olmadığı için temas kuramıyoruz. Şahıs silahla geliyor bankaya. Daha sonra özel güvenliğin silahını da alıyor. Şu anda üzerinde iki adet silah olduğunu biliyoruz. Temas kurmaya çalışıyoruz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

POLİSLERDEN ARAÇ İSTEDİ

Polis ekiplerinin irtibat kurmayı başardığı silahlı soyguncu; polislerden olay yerinden kaçabilmek için araç istedi. Soyguncu, bankada ele geçirdiği 800 Bin TL ile yanındaki 4 rehineyi de alarak olay yerinden kaçmak istiyor.

OPERASYON YAPILACAK

15 kişilik Özel Müdahale Timi, banka çevresinde yaptıkları keşif sonrasında operasyon başlatmaya hazırlanıyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde hazır bekliyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Olay yerinde bulunan İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, tercüman aracılığıyla Suriyeli soyguncu ile görüşüyor. Suriyeli soyguncuyu ikna etmeye çalışan Yarımel'in soyguncuya, ailesine herhangi bir şey yapılmayacağını, sorunları varsa çözeceğini, teslim olmasını istediği öğrenildi.

SURİYELİ SOYGUNCUNUN 3 ÇOCUĞU DA ORGAN MAFYASI TARAFINDAN KAÇILMIŞ

Suriyeli soyguncunun üç çocuğunun da organ mafyası tarafından kaçırıldı, çalmak istediği 800 bin lirayı da çocuklarını geri alabilmek için gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Öte yandan şahsın üzerinde bomba bulunduğu da öğrenildi.

POLİS ARAÇ GETİRDİ

Polis ekipleri, elinde rehineler bulunan soyguncunun talebi üzerine bankanın önüne gri renli bir araç getirdi.

KAÇMAYI BAŞARAN REHİNLERDEN İLK İFADELER

Soyguncunun bir anlık dalgınlığından faydalanarak bankanın camından atlayan ve o esnada yaralanan yaralılar, olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılarak Kocaeli ve Gölcük Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Yaralı olarak kurtulan rehinelerin il ifadelerine göre; soyguncu bankaya girerek güvenlik görevlisini yakasından tuttu ve "Üzerimde bomba var kimse kımıldamasın" diye bağırdı. Silahlı soyguncunun elinden kurtulmayı başaran güvenlik görevlisi üst kata kaçmaya başlayınca üst kattaki güvenlik kameralarından olayı izleyen banka çalışanları üst katın kapılarını kilitlediler. Soyguncu kapıya iki el ateş ederek kapıyı kırmayı ve içeriye girmeyi başarıyor. Bunun üzerine 4-5 kişi camdan atlayarak bankadan kaçıyor. Silahlı soyguncu kaçan rehinelerin peşinden ateş ediyor fakat isabet ettiremiyor. Camdan atlayan rehinelerinse düşmenin etkisiyle ayakları kırılıyor.

Kaynak: Kocaeli Gazetesi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gölcük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (63)

APOYA ÖLÜM:

HEP BUNLARI AKP BAŞIMIZA SARDIRDI

14
31
yanıtYanıtla
din tüccarlari:

Allah kimseyi o Babanin durumuna düsürmesin.

43
2
yanıtYanıtla
putin 2016:

şu işid olmasaydı suriyeliler yerinde kalaçaktı alçak abd-isral (ingiltere)

38
2
yanıtYanıtla
bak şu konuşana:

bakın dostlar haberin en sonunda konuşan akpli ilçe başkanı dehşet içinde izledim ve akp fotoğrafını anında gördüm nasılmı? - Bizim üç arkadaşımız vardı biz onları aldık anında hastahaney getirdik!!!Eee yani akplileri aldık gerisi ölsürse olsun bizden olmayan çokta sıkıntı değil bizim için vahki nasıl vahh yazıklar olsun. . .

16
17
yanıtYanıtla
demokratik ülke:

adam türbanlıdan daha ileri çarşaflı nasılsa dokunulmazlığı var konuşmaya değmez. .

26
6
yanıtYanıtla
blueice:

Kendimi o babanın yerine koyuyorum muhtemelen bende aynısını yapardım. . Düşünmesi bile çok kötü

26
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Suriye ve Irak''tan dooooooostt olunmaz bunu kafanıza sokun. İstemiyoruz defolu artık ulkenize

14
15
yanıtYanıtla
Nusaybinli:

Umarım kendini parlatırda Kocaeli kırmızıya boyanır

7
20
yanıtYanıtla
Depremzede:

Cok hosuna giderdi eminim vicdansız herif

yanıt3
yanıt0
caresiz:

Yazik adam caresiz napsin ??? kendinizi koyun yerine. . . evladinizi kacirsalar deseler bu kadar bul geri verelim diye napardiniz ?1 degil 5 banka soyarim

22
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title