Haberler

Carrefoursa Satın Almalarda Fırsat Kolluyor"

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "2015 yılı CarrefourSA'nın yeni yatırımlarının meyvelerini alacağı bir yıl olacak.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "2015 yılı CarrefourSA'nın yeni yatırımlarının meyvelerini alacağı bir yıl olacak. Bu yatırımlar doğrultusunda hedeflenen pazar payını, karlılık ve verimliliği sağlamak en önemli gündem maddelerimiz arasında olacak" dedi.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda CarrefourSA'nın 2014 yıllık değerlendirmesi ve gelecek yıllardaki hedefleri paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dinçer, dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dinçer, Sabancı Holding olarak sektörün tam olarak bekledikleri gibi büyüdüğünün altını çizerek, 2015 yılında da bu büyümenin devam edeceği öngörüsünü paylaştı.

Haluk Dinçer, modern perakende pazarının toplam perakende pazarı içinde yüzde 35-40'lık gibi bir payı teşkil ettiğini dile getirerek sektörde markalar arası satın alma veya birleşmelerin yaşandığını, bu çerçevede de ocak ayında İsmar Marketler Zinciri'nin 26 marketini bünyelerine kattıklarını hatırlattı.

Bu marketlerin CarrefourSA'nın organize perakende sektöründeki konumunu daha da güçlendireceğini söyleyen Dinçer, konuşmasına şöyle devam etti:

"2014 yılı CarrefourSA adına gerçek anlamda diriliş ve sıçrama yılı oldu. Geçtiğimiz yıl bize başarıyı getiren başlıca etmenler arasında doğru lokasyonlarda doğru market yatırımları, insan kaynaklarına ve teknoloji kökenli perakendeye verdiğimiz önem ve tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizi sadeleştirmemiz yatıyor.

Büyüme, market konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanlarında toplam 165 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 2014 yılında 127 yeni marketi hizmete açarak, bugün 41 ilde toplam 366 marketle ülke çapında hizmet veriyoruz. Zor geçen bir yıla rağmen CarrefourSA'nın geleceğini daha da parlak kılacak önemli yatırımlar ve insan kaynağını güçlendirecek atılımlar gerçekleştirdik. CarrefourSA'yı geleceğe taşıyacak tüm bu yatırımlarımızın meyvelerini kısa vadede almaya başladık."

Konuşmasında CarrefourSA'nın 2015 yılı hedeflerine de değinen Dinçer, "2015 yılı CarrefourSA'nın yeni yatırımlarının meyvelerini alacağı bir yıl olacak. Bu yatırımlar doğrultusunda hedeflenen pazar payını, karlılık ve verimliliği sağlamak en önemli gündem maddelerimiz arasında olacak. Hizmete girecek yeni marketlerimizle birlikte ülke çapında yaygınlaşacağız" dedi.

Perkande Grubunun 2014 yılı cirosunun 6 milyar lira civarında olduğunu belirten Haluk Dinçer de, planlamaların organik büyüme üzerine yapıldığını, fırsat çıktıkça satın almaların devam edeceğini aktardı.

Dinçer, TeknoSA'nın geçen yıl zarar ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Geçen sene TeknoSA için bir geçiş yılıydı, hükümetin de ekonomi politikasına uygun olarak bir dengeleme yılıydı. TeknoSA tekrar aynı rayına girecektir" açıklamasında bulundu.

-"Hedefimiz 2015 sonunda 4 milyar lira ciroya ulaşmak"

CarrefourSA'nın 2014 yılına dair değerlendirmelerini ve 2015 yılı stratejilerini içeren bir sunum yapan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane de, "Geçen 20 yılın ardından 2014 yılında Sabancı Holding'in de gücünü arkamıza alarak daha samimi, yalın, hızlı ve modern bir marka olmak adına birçok alanda yatırıma imza attık" ifadelerini kullandı.

CarrefourSA'daki değişim ve dönüşüme 244 mağaza ile başladıklarını anımsatan Nane, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Var olduğumuz şehirlerdeki mevcudiyetimizi güçlendirirken aynı zamanda olmadığımız noktalara da hizmetimizi taşıdık. Toplam 127 market açılışı gerçekleştirerek yılı 333 mağaza ile kapattık. Bugün Türkiye genelinde 41 ilde 366 mağaza ile müşterilerimize ulaşıyoruz. Herkese ulaşabilmek ve beklentilere karşılık verebilmek üzere konseptlerimizde yeniliğe gittik.

Mini konseptimizi oluşturarak günlük tüketime yönelik hızlı çözümler sunduk. Süper ve Gurme konseptlerimizle farklı müşteri gruplarının farklı beklentilerini en yüksek düzeyde karşılar hale geldik. Tüketicilerimizin karşısına 'Ne Lazımsa CarrefourSA' diyerek çıktık ve sadece fiyat odaklı bir iletişim değil aynı zamanda müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini iyi anlayan bir marka stratejisi uyguladık. Milli Takımlar Perakende Tedarikçiliği'ni üstlenerek yerelliğimizi vurguladık."

Yeni dönemde marketlerde taze gıda ürünlerine odaklanarak tüketicilerine 'en yüksek kalite ve en uygun fiyat' ilkesiyle hizmet verdiklerinin altını çizen Nane, "Tarladan Sofraya", "Shop in Shop" uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

Mehmet Nane, CarrefourSA'yı geleceğe taşıyacak teknolojik altyapı yatırımlarına da değindi. Bilgi teknolojileri alanında toplam 30 milyon lirayı bulan bir yatırımla SAP teknolojisine adım attıklarını anımsatan Nane, mevcut IT yapısını yerelleşmiş, bilimsel perakendeciliği ve hızlı iş kararları alabilmeyi destekleyen esnek bir altyapıya dönüştürdüklerini anlattı.

E-Ticaret kanalı hakkında da katılımcılara bilgi veren Mehmet Nane, Carrefoursa.com'un hizmet bölgelerine Antalya, Mersin, İzmit ve Adana illerini eklediklerini, bugün itibarıyla 9 ilde 20 bin ürün sunduklarını dile getirdi.

Mehmet Nane, istihdam alanında geçen yıl tiğimiz sene CarrefourSA ailesine bin kişi daha ekleyerek 8 bin kişilik dev bir aile olduklarını vurgulayarak, "2016 sonu itibarıyla 12 bin kişiye ulaşacağız. Bu yılı 10 binin üzerinde çalışanla kapatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Mehmet Nane konuşmasına şöyle devam etti:

"CarrefourSA olarak son beş yıldır aynı ciro seviyelerinde gezinirken emeğin ve gösterilen özverinin karşılığında 2014 yılında satışlarımızı yüzde 20 artırarak 3,1 milyar liraya, net karımızı da 100,5 milyon liraya ulaştırdık. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sıçrama yılı olarak tanımladığımız 2014'ün ardından 2015 yılını da 'vites büyütme' dönemi olarak ilan ediyor ve 2014'te elde ettiğimiz başarıya benzer, kayda değer bir karlılık ve ciro artışı bekliyoruz. Buna göre satışlarımızı 2015'te, 2014'e oranla yüzde 30 artıracağız. Hedefimiz 2015 sonunda 4 milyar lira ciroya ulaşmak. Bu sene, Türkiye'nin dört bir yanında 200 yeni market açarak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız."

Şirket çapında yapılan yeniliklerin, belirlenen hedeflerin ve stratejinin kucaklanıp benimsemesinin, 2014 hedeflerinin başarıyla gerçekleşmesini sağladığını dile getiren Nane, "Bu başarılarımız bugün 34 ülkede 10 binin üzerinden marketle faaliyet gösteren Carrefour Group'da da yankı buldu. Hem finansal başarılarımız hem de grup içerisinde ilkleri temsil eden uygulamalarımız ile örnek teşkil ettik. Bunu sadece şirketimiz için değil ülkemiz adına da büyük bir gurur nedeni olarak görüyoruz. Perakendenin bir takım işi, bir gönül işi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

"Son 5 yıldır sektördeki diğer oyunculara emanet verdiğimiz payları geri alıyoruz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nane,  hem ciroda hem karda büyüme hedeflediklerini belirterek, "2014 yılına bakıldığında bunu başardık. Pazardan 2 şekilde pay almamız söz konusu. Modern perakendenin pazardaki büyümesinden pay alırken bir de son 5 yıldır büyümemeden dolayı emanet olarak diğer oyunculara verdiğimiz paylarımızı geri toplamaya başladık" dedi.

Hedeflenen 200 yeni şubenin hepsinin Türkiye'de olacağı bilgisini veren Nane, hedefledikleri büyümenin inorganik değil organik büyüme olduğunu söyledi.

Satın almaların fırsat oldukça devam edeceğini bildiren Mehmet Nane, "Bu konuda bizi izlemeye devam edin. Fırsat çıktıkça değerlendirmeye devam edeceğiz. Satın alma iştahımız ve niyetimiz yerinde" dedi.

Nane, konuşmasında bahsettiği lider olma söylemini, "müşterinin kalbinde lider olmak" olarak açıklayarak, "Yoksa rakamsal olarak haddimizi biliyoruz. Rakamsal olarak Türkiye'de lider olabilmek için Türkiye'de çok ciddi çalışmak gerekiyor. Yaklaşık 10 yıllık süreçte liderlik hedefimizde tabi ama ilk hedefimiz müşterilerimizin kalbinde lider olmak" ifadelerini kullandı.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, CaarrefourSA, 2016 yılında 5 milyar liralık net satış ile toplam 750 markete ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sabancı Holding Mehmet Nane Carrefoursa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title