Haberler

Çarmuzu Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Çarmuzu yolunda kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çarmuzu yolu devamında altyapı ve yol çalışmalarının tamamlandığı kısımlarda kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandığı belirtildi. Düzenleme çalışmaları kapsamında kaldırım, cep otoparkları, aydınlatma ve peyzaj düzenlemelerinin yapılacağı, şu anda yolun her iki yanında tesfiye ve bordür döşeme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "7 metreden 50 metreye çıkarılan Çarmuzu yolunda, yolun her iki yanına 5 metre genişliğinde kaldırım, 4,8 metre genişliğinde cep otoparkı, oluk ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 5 bin metrekare olarak planlanan kaldırımlara kumlamalı taş döşenecek. Bina girişleri ve yol geçişleri ile cep otoparkları ise kilit taşı ile kaplanacak. Ayrıca düzenleme alanında aydınlatma direkleri ile yaklaşık bin metre yağmur olukları döşenecek. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasından sonra da Çarmuzu yolunun açılan kısımlarında finişer ile sıcak asfalt serimi yapılacak. Çarmuzu yolunun geri kalan kısımlarının da açılmasıyla birlikte bölgenin en önemli akslarından biri haline gelecek olan yolun, Çarmuzu-Sanayi-Melekbaba yollarının kesiştiği noktada büyük bir kavşak düzenleme çalışması da yapılacak" denildi.

Çarmuzu yolunun Malatya'nın özellikle kuzey aksında önemli ulaşım yollarından biri haline geleceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bu bölgede yol genişliğini 7 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Çarmuzu yolunun tamamlanmasıyla birlikte, şehir mezarlığı, hal binası, Hizmet Grupları Sitesi ve Galericiler Sitesi'nin trafik akışı buradan sağlanacak. Çalışmaların tamamlanması ile trafikte büyük bir rahatlama sağlanmış olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bu bölgemiz güzel ve nezih bir görünüme kavuşmuş olacaktır" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title