Haberler

Çarmuzu Bulvarı Kuzey Kuşak Yoluna Bağlanıyor

Yol açma, genişletme ve asfalt çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çarmuzu bulvarını Kuzey kuşak yoluna bağlıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Geçen yıllarda Çarmuzu yolunu 4 kat genişleterek bulvar niteliğine kavuşturan Malatya Büyükşehir Belediyesinin, bu yolun devamında bin 300 metre uzunluğundaki 7 metrelik yolu 50 metreye çıkaracağı" belirtildi. Bu yolda yapılan genişletme çalışmaları kapsamında, yol güzergahında bulunan 12 evin istimlak edildiği ve yıkım çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çarmuzu bölgesinde yapılan yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Yolların şehrin gelişmesine önemli katkı sunduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu dönemde Malatya'ya çok güzel bulvarlar kazandıracaklarını söyledi. Açılan ve genişletilen yolların kentin gelişmesinin yanı sıra trafikte de önemli ölçüde rahatlama sağladığını kaydeden Başkan Çakır, "Dolayısıyla şehrin ulaşımı ile kavşak, kaldırım, çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte şehrimizin kimliği değişiyor. Çarmuzu yolumuzu kuzey kuşak yolumuza bağlıyoruz" dedi.

Çevre yolu ile Kuzey kuşak yolu arasındaki bağlantı yolunun toplam 2,6 kilometre uzunluğunda bir yol olduğunu söyleyen Çakır, şöyle konuştu: "7 metre genişliğindeki bu yolu geçen dönem içerisinde yaklaşık 35 evi kamulaştırarak açma ve genişletme çalışması gerçekleştirdik. Şu an itibariyle kalan bin 300 metrelik alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu yol güzergahında bulunan 22 evden 12'sinin müştemilat bedelleri ödenerek belli bir aşamaya getirildi. Bu bölgede yol genişliğini 7 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Çalışmalar bittiğinde Kuşak yoluna bağlanan ana arter yolunu açmış olacağız. Çarmuzu yolunun tamamlanmasıyla birlikte, şehir mezarlığı, hal binası, Hizmet Grupları sitesi ve Galericiler sitesinin trafik akışı buradan sağlanacak. Bu yolun tamamlanması ile trafikte büyük bir rahatlama olacak. Aynı şekilde bu yolumuz Hatunsuyu'na kadar devam eden bir yol. Hatunsuyu tren yolu üst geçidine kadar olan bölümü açmayı planlıyoruz."

Malatya genelinde yapılan önemli çalışmalarla ilgili de bilgi veren Çakır, şunları söyledi: "Dilek bulvarı çalışmaları devam ediyor. Oradaki yolumuz da 3-4 katı genişletiliyor. Aynı zamanda Tecde yolu 50 metre genişletiliyor. Güney kuşak yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Orada 2 bin 500 civarında mezarı nakletmek zorunda kaldık. TOKİ bölgesinde yol çalışmaları başladı. Ana arterlerin açılması ile birlikte Malatya'da trafikte önemli bir rahatlamayı sağlamış olacağız." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Hatunsuyu Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title