Haberler

Caretta Carettaların Denize Yolculuğu Sürüyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Çıralı sahilinde yuvalarından çıkan caretta caretta yuvaları, gönüllülerin koruması eşliğinde denizle buluştu.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan türler arasında yer alan caretta caretta yavruları, yuvalarından çıkmaya devam ediyor. Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi görevlileri, Çıralı sahilindeki 127 nolu caretta caretta yuvasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk'le birlikte açtı. Yuvadan çıkan 58 yavru, koruma altına alınarak denizle buluşturuldu. Yuvanın açılışı sırasında sahildeki çok sayıda yerli ve yabancı turist, caretta carettaları ilgiyle izledi, cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Çocuklar ise yetkililerin kontrolünde yavruları eline alarak sevdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Çıralı sahilinin caretta carettaların önemli yuvalama alanlarından biri olduğunu söyledi. Yuvaların açılması, yerlerinin işaretlenmesi gibi konuları sürekli takip ettiklerini belirten Yılmaztürk, "Şu ana kadar Çıralı'da 140 yuva tespit ettik. Yuvaları kontrol ediyoruz" dedi.

Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi'nde görevli Bayram Kütle ise yuva sayısındaki artışın turist sayısındaki düşüşe bağlı olarak sahillerin sakin olmasından kaynaklandığını söyledi. Çıralı'da 127'nci yuvayı açtıklarını aktaran Kütle, "Yuvadaki 129 yumurtadan 58'inden canlı yavru çıktı" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Yılmaztürk Antalya Çıralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title