Haberler

Caretta Carettalar İçin Sahil Temizliği Yaptılar

Güncelleme:

MESKİ çalışanları ile MESKİSPOR genç takım sporcuları, deniz kaplumbağalarının yumurtalarını rahat bırakabilmesi için Alata sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) çalışanları ile MESKİSPOR genç takım sporcuları, deniz kaplumbağalarının yumurtalarını rahat bırakabilmesi için Alata sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, MESKİ Genel Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, caretta carettaların ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan sahillerde temizlik yapıldığı belirtildi.

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, MESKİ Genel Müdürlüğü olarak doğal çevrenin ve canlıların korunması için çalışmalarının süreceğini kaydetti.

İmzalanan protokol çerçevesinde doğaya ve çevreye katkı sunmaktan mutluluk duyuyduklarını ifade eden Aybak, şöyle devam etti:

"Caretta carettalar, Mersin'in bir zenginliği ve onların yaşam alanlarını korumak en önemli önceliklerimiz arasında. Sosyal sorumluluk bilinci ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Amacımız hem çevre bilincine dikkati çekmek, hem de gelecek nesillere örnek olabilmek ve onlara temiz bir çevre, temiz bir doğa bırakabilmektir. Bugün yaptığımız çalışmanın amacı da farkındalık yaratmaktır. Asıl olan kirletmemektir. Tüm halkımızın bu duyarlılığı göstermesi halinde sahillerimizin temizliği kalıcı olacaktır."

MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene de yapılan temizlik çalışmasından çok memnun olduklarını kaydetti.

Ergene, caretta carettaların yuvalama alanlarının durumları ve yavru çıkışları ile ilgili MESKİ Genel Müdürlüğü ve MESKİSPOR genç takım sporcularını bilgilendirdi.

Ergene, temizlik yapılan kumsalda, deniz kaplumbağalarının yuvalarının etrafında engel teşkil edebilecek plastik ve çöplerin toplanmasının ve yumurtadan çıkan yavru caretta carettaların deniz ile buluşmasının izlenmesinin insana huzur verdiğini belirtti.

Daha sonra, plastik eldiven ve çöp poşetleriyle kumsala inen gönüllüler, sahildeki plastik ve katı atıkları temizledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

HAMİT:

meski insanlar için de sahilde temizlik yapsın. On binlerce fakir insanımızın zor şartlarda gelip konakladıkları denize girdikleri sahillerin haline bakın. Çöplük. Çöp atacak bir çöp kutusu dahi yok sahilerde. Soruyorum insandan değerli olan ne? Karetta daha mı önemli insandan! Karettalar için seferber olmuş çevreler. Çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Şu sese dikkat kesilin:Birazda insan sevin İNSAN. . . insan için yapın bir şeyler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title