Haberler

Caretta Caretta'yı Kurtarıp Tekrar Denize Bıraktılar

MARMARİS'te, yarı baygın halde kıyıya vurmuş bulunan bir caretta caretta, çevredekilerin dikkati sayesinde kurtarılıp, kendisine gelmesi sağlandıktan sonra tekrar denize bırakıldı.

MARMARİS'te, yarı baygın halde  kıyıya vurmuş bulunan bir caretta caretta, çevredekilerin dikkati sayesinde kurtarılıp, kendisine gelmesi sağlandıktan sonra tekrar denize bırakıldı.

Dün öğle saatlerinde, Yalancıboğaz Mevkisi'nde koyun açık deniz tarafına bakan kesiminde yürüyüş yapanlar, kıyıdaki kayalıkların üzerinde hareketsiz şekilde duran bir caretta caretta olduğunu farkedip, durumu Marmaris Çevrecileri Derneği'ne bildirdi. İhbar üzerine Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, beraberindeki bir grup dernek üyesi ile bölgeye gitti. Kutengin, bir yandan da durumu Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Kutengin ve beraberindekiler, daha sonra kayaların üzerinde hareketsiz şekilde duran ve sadece kabuğunda küçük çizikler bulunan 50 santimetre boyunda, 18 kilogram ağırlığındaki dişi deniz kaplumbağasının üzerine su döküp, havlu ve bezlerle sararak ıslak tutmaya çalıştı. Bir süre sonra kendine gelen caretta caretta, hareket etmeye başladı. Bunun üzerine, vücudunda gözle görülebilir herhangi bir yarası olmayan caretta caretta, DEKAMER ekibi beklenmeden denize taşınarak, doğal ortamına bırakıldı. Tekrar özgürlüğüne kavuşan deniz kaplumbağası, bir süre bekledikten sonra yüzerek, gözden kayboldu.

Deniz kaplumbağasının hastalık veya uzun süre aç kalması sonucu bitkin düşüp, sürüklenerek karaya vurmuş olabileceği belirtildi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, deniz kaplumbağasının kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kutengin, caretta carettalarla ilgili, Marmaris'in hemen hemen her sahilinde karşılaşılan bu durumu, yazın tüm ilgililere bildirip, nedenini ve çözümünü sorduklarını, hala bilgi beklediklerini söyledi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title