Haberler

Caretta Caretta Yavruları Denizle Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Deniz kaplumbağası yuvasının açılması ve yavruların çıkarak denize gitmeleri- DEKUYEM Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene ile yapılan röportaj- Minik yavruların denize gitme anları Caretta caretta yavruları denizle buluştu- Mersin kumsallarında onlarca caretta caretta yavrusu, yumurtalarından çıkarak denizle buluştu- MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ergene: - "Yaklaşık 20 binin üzerinde yavru yumurtadan çıkarak denizle buluşturuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Deniz kaplumbağası yuvasının açılması ve yavruların çıkarak denize gitmeleri- DEKUYEM Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene ile yapılan röportaj- Minik yavruların denize gitme anları Caretta caretta yavruları denizle buluştu- Mersin kumsallarında onlarca caretta caretta yavrusu, yumurtalarından çıkarak denizle buluştu- MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ergene: - "Yaklaşık 20 binin üzerinde yavru yumurtadan çıkarak denizle buluşturuldu. Bu yıl Mersin kumsallarındaki carettalar için süper bir üreme yılı oldu" Deniz kaplumbağalarının Mersin'in Erdemli ilçesindeki kumsallara bıraktığı yumurtalardan çıkan son yavru caretta carettalar da denizle buluştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kumsalında sezonun son caretta carettaları da yumurtalarından çıkarak denize ulaştı.Onlarca kaplumbağanın yumurtalarını kırarak hayatlarına ilk adımı atması, renkli görüntüler oluşturdu. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUYEM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl geçen yıla oranla anaç kaplumbağaların kumsallara çıkışında ve yavru kaplumbağaların denize ulaşmasında artış gözlendiğini belirtti.Ergene, vatandaşların nesli tükenme tehlikesinde olan deniz kaplumbağalarına karşı daha duyarlı olmalarının, rakamların pozitif yönde artmasında etkili olduğunu ifade ederek, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.Sezonun caretta carettalar için çok iyi geçtiğini anlatan Ergene şunları kaydetti: "Mersin genelinde yavru çıkışları 20 bini geçti. Erdemli ilçesinde Alata, Mezitli ilçesinde Davultepe, Akdeniz ilçesinde ise Kazanlı kumsalında çıkışlar gerçekleşti. Davultepe kumsalına 150, Kazanlı'da ise 698 çıkış gerçekleşti. Alata'da ise 249 çıkış oldu. Bu 3 çıkış noktasında yaklaşık 20 binin üzerinde yavru yumurtadan çıkarak denizle buluştu. Bu yıl Mersin kumsallarındaki carettalar için süper bir üreme yılı oldu. Bu da bizi sevindiriyor." Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş de Türkiye'nin tarımsal yönden daha güçlü olması için birçok araştırma yaptıklarını belirterek, "Araştırmalar yapılırken de geleceğimiz açısından önemli olan çevre hiç ihmal edilmiyor. Bunların başında da kumsalların temiz tutulması ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını korumaya ve daha fazla üremeleri için gayret gösteriyoruz. Eğer biz çevremize ve kaplumbağalara sahip çıkmazsak kendi geleceğimizi de korumamış oluyoruz. Hepimizin görevi, çevremizi korumak" diye konuştu.Daha sonra yavru caretta carettaların yumurtadan çıkıp denize ulaşma çabaları görüntülendi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Davultepe Kazanlı Erdemli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title