Haberler

Çapraz Sorgu Sırası Adalı'da

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası ceza davasının 3’üncü duruşmasının 3’üncü celsesi başladı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası ceza davasının 3'üncü duruşmasının 3'üncü celsesi başladı. Bugünkü celseye ocaktaki ihmaller nedeniyle en çok eleştirilen ve hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Eynez Maden Ocağının vardiya amiri ve İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı'nın çapraz sorgusuyla devam edilecek.

Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta 301 işçinin hayatını kaybettiği 162 işçinin de yaralandığı maden faciasının ceza davasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Davanın 3'üncü duruşmasının 3'üncü celsesi öncesi maden şehidi aileleri yine yoğun güvenlik önlemlerinin ardından mahkeme salonuna alındı. Soma, Kırkağaç, Kınık, Bergama ve Savaştepe'den gelen maden şehidi aileleri bir buçuk yıldır değişen bir şey olmadığını belirterek davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler. Faciada babası Erol Uysal'ı kaybeden 4 yaşındaki Burak Uysal ise duruşmaya dedesi, babaannesi ve annesiyle birlikte geldi. Olup bitenden habersiz minik Burak dedesi Ali Uysal'ın elini bir an olsun bırakmadı.

Bugünkü duruşmada hakkında en çok suçlama yapılan maden ocağının vardiya amiri ve İşletme Müdür Yardımcısı olan İsmail Adalı'nın çapraz sorgusuyla devam edilecek. 18 Ağustos'ta başlayan duruşmada Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik'in çapraz sorguları tamamlanmıştı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Uysal Akhisar Eynez Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title