Haberler

Çanta Üretmek İçin Evini Atölyeye Çevirdi

Güncelleme:

Van'da Kadın Eğitim ve Destek Merkezinde düzenlenen kursta aldığı eğitimin ardından evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek çanta üreten 53 yaşındaki Zeynep Sayan, ürettiği çantaları çevre il ve ilçelerdeki müşterilerine satıyor.

KADINLAR KENDİ İŞLERİNİ KURUYOR

Edremit ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce (ASPM) açılan Kadın Eğitim ve Destek Merkezinde, birçok kadına mesleki eğitim verilerek kadınların işlerini kurması sağlanıyor.

6 çocuk annesi Zeynep Sayan da Kadın Eğitim ve Destek Merkezi'nde dikiş-nakış kursunda aldığı eğitimin ardından çanta üretimine başladı.

Mesleğini icra etmek için evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Sayan, keçeden ürettiği çantaları, internet üzerinden çevre il ve ilçelerden talep edenlere satıyor. Sayan, siparişlerin artması üzerine seri üretime geçmeyi planlıyor.

KISA SÜREDE SATIŞA BAŞLADILAR

Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurs gördüğü merkezden maddi ve manevi desek aldığını belirterek, geçen sene katıldığı dikiş-nakış kursu sayesinde çanta yapmayı öğrendiğini söyledi.

Kısa sürede 500'ün üzerinde çanta üreterek satışını gerçekleştirdiğini ifade eden Sayan, böylece geçimini sağladığını kaydetti.

Sayan, şöyle konuştu:

"Aldığımız kurslar sayesinde çok şey öğrendik. Şimdi keçe kullanarak ürettiğim farklı türdeki çantalar için il dışından da sipariş almaya başladım. Bu sayede para kazanmaya başladım. İşim için evimin bir odasına dikiş-nakış makinesi kurdum. Kursta öğrendiklerimi evde uygulayarak üretime geçtim. Bu sayede eşim de çanta yapmayı öğrenmeye başladı. Şimdi evimde eşimle çanta üretiyoruz. Eşim kesim yapıyor ben de dikiyorum. Bu sayede hem stresten kurtulduk hem de kazanç elde ettik. Kazandığımızla hem evimize hem de çevremize katkımız oluyor. Bu işi geç öğrendiğim için biraz üzülüyorum. Keşke bu fırsat bize daha erken yaşta verilseydi."

Evini atölye olarak kullandığını belirten Sayan, sipariş arttığı için iş yeri açıp seri üretime geçmeyi düşündüğünü ifade etti.

MERKEZE GELEN KADINLAR İŞİNİ KURUYOR

Merkez sorumlusu Zübeyde Dağhan ise geçen seneden bu yana faaliyet gösteren merkezde aile anlayışını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezde çocuk gelişimi, el sanatları, hazır giyim ve dikiş-nakış kursları verildiğini belirten Dağhan, kurslarda eğitim gören kadınların işini kurma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Dağhan, "Geçen seneden beri 25 kadın buradan öğrendiği mesleki eğitimin ardından işini kurdu. Bu kursiyerlerimizi ziyaret ettik. İşini kuran kadınları gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Bu merkez sayesinde kadınlar ayakları üzerinde durmayı başarabiliyor. Amacımız kadınları evden çıkarıp, onları sosyal hayata katmaktır. Kadınların burada güvenleri artıyor. Zeynep Sayar da evinin bir bölümünde işini kurdu ve diğer kadınlara örnek oldu." diye konuştu.




Kaynak: AA / Ekonomi

Edremit Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

A....w:

Teyze Birde SU Kara carsafi üstünden atsan olmaz, mi

7
44
yanıtYanıtla
metin:

HELAL OLSUNN . ALLAH RIZKINI ARTTIRSIN

22
0
yanıtYanıtla
us:

bu teyze ninja mi? adam gibi tesetture girmek var bir de boyle kara carsaf agiz kapali ninja usulu var.

2
15
yanıtYanıtla
Battal:

Sana ne lan kafir!

yanıt5
yanıt1
jery akaminko:

zuahahahaha he donatello:D

yanıt0
yanıt4
dede:

battal sen kafir olup olmadığını nasıl anladın. merak ettim. ALLAHA şirk mi koşuyorsun sen.

yanıt1
yanıt2
Turk:

@US @JERY AKAMİNKO, Bordo klavyeliler, siz elbet bir gun basinizi vuracaksiniz, ondan sonra gec olur. Son pismanlik neye yarar

yanıt2
yanıt0
58:

burası iran mı acaba ben inanmıyorum tc olduguna ninjamı yetiştiriyor

2
11
yanıtYanıtla
59:

ülkede yeterince din düşmanı olduğu için, ninja yetiştiriyoruz.

yanıt5
yanıt0
JOOM:

bu mickey mouse''un telif hakkı yok mu yahu

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title