Haberler

Cansuyu Derneği'nin Kurban Faaliyetleri

Dernek, Kurban Bayramı'nda, Arakan’dan Moro’ya, Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet ve yoksulluk mağduru yaklaşık 1 milyon mazluma yardım etti.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği, dünyanın birçok bölgesinde yürüttüğü kurban çalışmaları çerçevesinde 30 bin kurban keserek, yaklaşık 1 milyon yardıma muhtaç insana ulaştırdı.

Cansuyu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Arakan'dan Moro'ya Afrika'dan Uzakdoğu'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri, yaklaşık 1 milyon insana ulaştı. Dernek bu yıl 30 bin kurban keserek mazlumların yüzünü güldürdü.

Türk hayırseverlerin yardımlarını yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştıran Cansuyu ekipleri, gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarına göre su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırladı.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri, her ülkede Türkiye Büyükelçiliklerini de ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

Kara Kıta'da kurban sevinci

Afrika'nın birçok bölgesinde kurban kesen ve en ücra köşelere kadar ulaşan ekipler, özellikle Kenya'daki Somali mülteci kampları, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde zulüm gören Müslümanlar, Çad, Kamerun, Cibuti, Burkina Faso, Nijer ve Somali gibi ülkelere ağırlık verdi.

Dernek, 7 yıldır olduğu gibi bu yıl da dünyanın en büyük mülteci kampı olan Kenya'daki Dadabad Mülteci Kampında mültecilere kurban eti dağıtımının yanı sıra gıda, gıda yardımında bulundu ve su kuyusu çalışması yaptı. Orta Afrika Kampları ekibi ise kendilerine emanet edilen kurbanları keserek Orta Afrika'nın mazlumlarına ve yardıma muhtaç insanlara dağıttı.

Doğu Afrika'nın büyük sıkıntılar yaşayan ülkesi Somali'de, Etiyopya sınırındaki Borama şehrinde 5 bin kurban kesildi. Dernek, Somali'de  muhtaçlara kurban eti emanetlerini ulaştırmanın yanı sıra yetimlerin bayramına da sevinç kattı.

Derneğin Cibuti ekibi de kendilerine emanet edilen kurbanları sorunsuz şekilde kesti. Derneğin çalışmalarını yakından takip eden ve her türlü yardımı yapan Cibuti'nin Dikhil Eyaletinin Valisi Muhammed Cheiko Hassan, Cansuyu'nun Cibuti için yaptığı yardımlardan çok memnun olduklarını söyledi. Nijer'de 20 farklı noktada yapılan kesimlerde 50 bin yardıma muhtaç insan faydalandı.

Yaralarını saran Gazze'ye "Cansuyu"

Cansuyu Derneği, bu yıl da Gazze'yi ihmal etmeyerek hayırseverlerin bağışladığı kurbanları Gazze'de kesti.

Kuşatma altındaki şehirde binlerce insanın yüzünü güldüren Cansuyu Derneği, satın aldığı kurbanları bayram süresince keserek yardıma muhtaç Gazze halkına dağıttı. Dernek, Lübnan'da bulunan Suriyeli Mülteciler için de kurban organizasyonu yaptı.

Yetimlere özel ilgi

Dünyanın birçok bölgesindeki mazlum halkların temel ihtiyaçlarını karşılayan Cansuyu ekipleri çocukları da sevindirdi.

Gittikleri her bölgede çocuklara özel ilgi gösteren ekipler, çocuklarla oyunlar oynadı, onlara şeker ve balon dağıtarak bayram sevinçlerine ortak oldu. Yoksulluğun yanında savaş, doğal afet ve çeşitli sıkıntılarla mücadele eden çocuklar, Türk halkının şefkatini yüreklerinde hissetti.

Türkiye, Patani ve Uygurların yanında

Dernek, uzun yıllardır Tayland işgalinde bulunan kendi vatanlarında azınlık durumuna düşürülen Patani Müslümanlarının da imdadına yetişti.

Kurban Bayramı'nda Patani'ye giden Cansuyu ekipleri, 3 ilde 9 bin civarında ihtiyaç sahibi yetim, öğrenci ve köylüye kurban dağıtımı yaptı.

Derneğin Patani ekibi, Tayland'da aylardır tutuklu bulunan Doğu Türkistan Müslümanlarını da ziyaret ederek yardımda bulundu.

Suriye ve Irak'ta kurban kesimi

İç savaş mağduru binlerce aile, Kerkük'te derneğin yardımları ile bir nebze olsun bayram sevinci yaşadı. Musul, Selahaddin, Felluce ve Telafer'den kaçarak Kerkük'te 42 medreseye ve Leylan Kampındaki 1500 çadırın yanı sıra akrabalarına sığınan yaklaşık 63 bin ailenin olduğu ifade ediliyor.

Kerkük-Sermedi bölgesinde toplanan yaklaşık bin 500 aileye Cansuyu Derneği'nin kestiği kurbanlar dağıtıldı.

Suriye ve Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yanı sıra Lübnan'daki Suriyeli Mültecilere de Cansuyu tarafından kurban kesildi.

Burkina Faso'da Cansuyu ekipleri tarafından başkent Ouagadouugou'da kendilerine emanet edilen bütün kurbanlar kesilerek dağıtımları  gerçekleştirildi.

Kurban kesim görüntüleri bağışçılara gönderiliyor

Dernekten yapılan açıklamada, Cansuyu ekiplerinin kurban faaliyetlerinde güven ve hassasiyeti ilk sıraya koyduğu vurgulandı.

Kurbanların satın alınmasından etlerin teslim edilmesine kadar her adımda dikkatli davranıldığı, kesim sırasında da her bir kurbanın vekaletinin tek tek kesim yapan şahsa aktarıldığı ve tüm işlemin bağış sahibine iletilmek üzere kamera ile kayıt altına alındığı belirtildi.

Dernek, CD'lere aktarılan kurban kesim ve dağıtım görüntülerini bağışçılara göndermeye başladı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Cibuti Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title