Haberler

Cannes'dan 32 Yıl Sonra Gelen Ödül

Güncelleme:

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ‘Kış Uykusu‘ filmi 67′inci Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazandı.  Nuri Bilge Ceylan ödülü Quentin Tarantino ve Uma Thurman‘ın elinden alırken, salonda oldukça duygusal anlar yaşandı.

"ÖDÜL BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

Bu ödülün kendisi için müthiş bir sürpriz olduğunu söyleyen Ceylan, “Ödülümü Türkiye’de son bir yılda hayatını kaybeden gençlere ve Soma’da hayatını kaybeden madencilere adıyorum.” dedi.

İlgili Haberler

32 YIL SONRA BİR İLK

Bu ödülü daha önce, senaryosunu Yılmaz Güney‘in yazdığı, yönetmenliğini de Şerif Gören‘in yaptığı 1982 yapımı "Yol" filmi kazanmıştı.

FİLMDE ÜNLÜ İSİMLER ROL ALDI

Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi oyuncuların rol aldığı film, 16 Mayıs'ta festival sarayında gösteriminden seyircilerin büyük beğenisini kazanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Nuri Bilge Ceylan Şerif Gören Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500

Yorumlar (10)

ÇİRKİN KRAL:

Yılmaz Güney 30 sene önce bu ülkeye ödül kazandırmış bir sanatçı. Ama değerini bilmiyorlar,bilmezler.

21
4
yanıtYanıtla
mustafa kurnazimmortal__55@hotmail.com:

devletin yargıcı sefa mutlu yu öldürdü, 19 yıl ceza aldı, 5 yıl sonra izine çıkarken firar etti, bununmu kıymeti var,

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYU-1:

BEŞ TANE YILMAZ GÜNEY VAR.1-KARISINI ,SEVGİLİLERİNİ İÇİP İÇİP DÖVEN,HASTANELİK EDEN.2-ZAMANIN SİYASET MODASINA UYARAK SOSYAL YARALARI SİNEMAYA TAŞIYAN SOSYALİST.3-ADANA-YUMURTALIK SAVCISINI KARISININ VE ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE HİÇ BİR KARŞI MÜDAHALE OLMADIĞI HALDE BELİNDEN TABANCASINI ÇEKİP BAŞINA ATEŞ EDEN 'KATİL'.4-BELİRLİ BİR AMAÇLA CEZA EVİNDEN KAÇIRILAN 'FİRARİ-KATİL'.5-KAÇTIĞI YURT DIŞINDA ÜLKESİNİN VE REJİMİNİN ALEYHİNDE BİR TUTUM İZLEYEN,TIPKI ORHAN PAMUK'UN TÜRK HALKINA 'SOYKIRIMCI'YAFTASINI YAPIŞTIRARAK ALDIĞI NOBEL ÖDÜLÜ GİBİ ZAMAN ZAMAN 'REJİM MUHALİFLERİNE' VERİLDİĞİ ŞEKİLDE ÖDÜL ALMIŞ BİR ARTİST VE YÖNETMEN.OYNADIĞI,ÇEKTİĞİ BÜTÜN FİLMLERİNİN HİÇ BİRİSİNDE ÇOCUK SEVGİSİNE,KADINA DEĞER VEREN BİR TEK KARE GÖREMEZSİN.devam edecek

7
8
yanıtYanıtla
özlem dedeozlemdede972@gmail.com:

Bugün yaşasa kendisine kefil olmazdım..siyasi anlamda sakat bir kafa ve karanlık bir geçmişe sahip olduğuna inanıyorum..Kürt açılımının peşine takılıp giderdi muhtemel..

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYU-2:

ÖNCELİKLE YILMAZ GÜNEY'İ İRDELEMEK İÇİN EN AZ 50'Lİ YAŞLARDA OLMAK,O ZAMANLARI BİREBİR SOLUMUŞ VEYA YAŞAMIŞ OLMAK LAZIM.BAZI FİLMLERİNİ BÜYÜK BİR KEYİFLE İZLEMİŞ BİRİSİ OLARAK ONA SİYASİ KİMLİĞİ İLE DEĞİL,KATİL VE YURTDIŞINDA NE OLURSA OLSUN TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYDUM,DUYULDU.BASINDA ESKİ SOLCULARIN İTEKLEMESİNE RAĞMEN FİLMLERİNİ GÜNÜMÜZDE SEYREDEN YOK DENECEK KADAR AZDIR.ÖZELLİKLE GÜNEY'İN ÖDÜL TÖRENİNDE YAŞADIĞI TOPRAKLARLA İLGİLİ SÖZLERİ HERKESİ YARALAMIŞTIR.ÇOK AÇIK DEYİMLE ZAMANIN 'AVRUPA SOSYALİSTLERİNİN BASKISI İLE'YILMAZ GÜNEY BU ÖDÜLÜ ALMIŞTIR.BU ÖDÜL İKİ YILDA BİR REJİM MUHALİFİ ÜLKELERİN YÖNETMENLERİNE VERİLMİŞTİR.VE BU ÖDÜLÜ SADECE SANAT YAPARAK ALAN SANATÇILARDAN BİRİSİDİR.KİM?NURİ BİLGE CEYLAN.LÜTFEN YAŞINIZ 'YILMAZ GÜNEY'Lİ GÜNLERİNE'YETİŞMİYORSA BOŞUNA GEVEZELİK YAPMAYIN.

6
5
yanıtYanıtla
SAĞDUYUeniscanli.@hotmail.com:

ARKADAŞ..BABANIN ADININ 'YARATIK' OLMASI MESLEĞİNİNDE ARTİSLİK OLDUĞUNU BEYAN ETMEN SENİ 'ACİZ VE ZAVALLI' YAPMAZ.GÖRDÜĞÜN GİBİ BU İŞLERE HEM YAŞIN TUTMUYOR,HEMDE AKLIN YETMİYOR.YILMAZ GÜNEY ÖLMÜŞ GİTMİŞ.BANA DEĞİL ALLAH'A HESAP VERECEK.AMA TÜM BU OLAN BİTEN ONUN KATİL OLMASINI GİZLEYEMİYOR..JURNALCİ OLMASINI SAKLAYAMIYOR.SEN HAYATINDA ÇEHK'DAN BİR TANE ÇOCUĞUN BAŞINI OKŞADI İSEN KENDİ ÇOCUĞUNUN ÜZERİNE ALLAH'IN HUZURUNDA YEMİN EDERİM,DİYE YAZDA GÖREYİM SENİ.BEN İKİ ÇOCUK BABASIYIM.YEMİN EDİYORUM.BENİM EŞİM EL SANATLARI EMEKLİ ÖĞRETMENİ.17-18 YAŞ GURUBU YUVADAKİ KİMSESİZ KIZLARA GÖNÜLLÜ EL SANATLARI ÖĞRETİYOR.BİZLERİ TANIMADIĞIN İÇİN SÖYLEYEBİLİRİM.YİNE YEMİN EDİYORUM.BEŞ ALDIYSAK KEFEN PARAMIZ OLSUN.YAPILAN MASRAFLAR YAZIYI YAZANIN CEBİNDEN.HADİ BAKALIM ARKADAŞ.SIRA SENDE.UMARIM ALLAH KORKUN VARDIR.SAKIN BANA KARISININ,ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE MASALARINA GİDİP ADAMIN KAFASINA KURŞUN SIKAN KATİLİ SAVUNMA.ONUN YURT DIŞINA KAÇIŞI SİYASİ DEĞİL,CİNAİ İDİ.BÜYÜ DE GEL KARDEŞİM.

yanıt0
yanıt0
Suphi Cengizotherline@gmail.com:

İki kitap açıp okumak gibi basitçe bilgi edinme yöntemlerini hala keşfedememiş 6000 yıl öncesi homo-saphienslere bir şeyler söylemek yazmak ta boş, biliyorum. Bilginin sonsuzluğundan ve de sadece tecrübe edilerek edinilme zorunluluğu olmadığından da bihaber oldukları için de anlamıyorlar ama sana da bir şey söyleyeyim; o devirde yaşamışsın yine bi halt anlamamışsın, biz yaşamasak ta anlayabiliyoruz. Nedenini söyleyeyim de kurtar kendini at gözlüklü samanlı yaşamından emmi: inceliyor, araştırıyor, okuyor, sorguluyoruz ;) hadi selametle.. sen git kurtlar vadisini izle iki de okey oyna çanagını kır internette. seni üç beş beden aşar bunlar, sıyırırsın mazallah balataları da bu yaştan sonra...

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

SUPHİ CENGİZ...SEN DAHA BABANDAN YOLA BİLE ÇIKMADIĞIN ZAMANA AİT AHKAM KESME İSTERSEN.AH ŞU BİR KARŞIMDA OLSAYDIN VE SANA 10 TANE FİLMİNİ SAY BAKAYIM DESEYDİM.OKU DA OLMADIĞIN ZAMANA AİT BİLGİN OLSUN.BAK YUKARI YAZDIM.YAŞI TUTMAYAN GEVEZELİK YAPSIN DİYE.....GEVEZE...

yanıt0
yanıt0
temur kahraman:

orta cagi yasiyan bir toplumda sanatin sanatcinin ne önemi vardir ama yinede eyiki yilmazin nurinin oldugu bir ülkede dogmusum onur duydum

9
1
yanıtYanıtla
dnnsklncdenizimealdandim@hotmail.com:

Bazi geri zekalilarda yilmaz guney zamaninda yasamayan gevezelik yapmasin demis. Okuma, arastirma kulturun olmazsa sadece yasadigin dewir hakkinda yorum yapabilirsin zaten.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title