Haberler

Canlı Yayında Oy Oranı Yanlışı Gülüşmelere Neden Oldu

Güncelleme:

Ak Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım 5N1K programında partisinin 2011'deki oy oranını yanlış açıklayan Cüneyt Özdemir'i düzeltti.

CNNTÜTK'te Cüneyt Özdemir tarafından sunulan 5N1K programının konuğu AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım'dı. Yıldırım İzmir ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken programın sunucusu Özdemir, AK Parti'nin İzmir'deki oy oranını açıklarken rakamı yanlış söyleyince Binali Yıldırım düzeltti ve gülüşmeler yaşandı.

YILDIRIM ARAYA GİRİP RAKAMI DÜZELTTİ

Programda Binali Yıldırım'ın gündeme dair açıklamalarından sonra Cüneyt Özdemir, "AK parti 2011 seçimlerinde İzmir'de 924 bin oy almış. Oyların yüzde 35,8'i AK Parti almış CHP ise" diye sözüne devam ederken Binali Yıldırım araya girerek rakamı düzeltti.

"CHP YÜZDE 44 ALDI"

Binali Yıldırım AK Parti'nin 2011 genel seçimlerinde İzmir'de yüzde 36.9 oy aldığını söyledi. Bu düzeltme gülüşmelere sebep olurken Özdemir "Peki Sayın Yıldırım CHP'nin kaç oy aldığını hatırlıyor musunuz?" diye sordu. Yıldırım soruya "Yüzde 44" diye cevap verdi.

"ULUSAL GÜNDEMDE YAŞANANLAR BİZİ ETKİLEYECEK"

Özdemir Binali Yıldırım'a, "Peki bu seçimlerden peki ne bekliyorsunuz?" diye sordu.

Yıldrım, "Seçimlere 4 gün kaldı. Sonuçlar önümüze düştüğünde göreceğiz. Biz ciddi bir oy alacağız. Ama ulusal gündemde yaşanalar bizim seçimlerimizi etkileyecek. Çünkü şu anda ciddi anlamda bir kararsız kitle var. Seçim öncesi bir sessizlik var. Ama biz bu seçimleri kazanmayı hedefliyoruz." dedi.

"KOCAOĞLU'NUN OY ORANI SOKAKLARINI SESİNİ YANSITMIYOR"

Binali Yıldrım, "Ben bu seçimleri kazanacağımı düşünüyorum. Çünkü İzmirli hemşehrilerime güveniyorum. İzmir'in gençlerine ve kadınlarına güveniyorum. Bana seçimi İzmirli kadınlar kazandıracak. Çünkü ben onların çocukları için aday oldum. İzmir, geleceğini hizmetle ve gelişimle bulur. İddialıyım ve seçimleri kazanacağıma inanıyorum. Rakibim 'Ben yüzde 60 alırım rakibim yüzde 30'un altında kalır.' diyor ama sokakların sesini yansıtmıyor bunun bilinmesini isterim." diye konuştu.

ÖZDEMİR'DEN "GEZİ MEKTUBU MU?" SORUSU

Özdemir, Binali Yıldrım'a "30 Mart'ta ilk kez oy kullanacak gençler için bir mektup yazmışsınız. Mektupta, 'Gençsin kanın kaynıyor. Birçok şeyin yolunda gitmemesi, bazı konularda hale Cumhuriyet ideallerini yakalayamamış olmamız seni öfkelendiriyor olabilir.' ifadelerini kullanmışsınız. Neyi kast ediyorsunuz Gezi olaylarına mı atıfta bulunuyorsunuz?" diye sordu.

YILDIRIM'DAN "EVET" CEVABI

Yıldırım, "Evet. Bir çatışma var. Genç nesille bizim nesil arasında bir çatışma var. Çünkü gençler bilişim dünyasının neslidir. Ama biz ve bizden önceki nesil bilişim dünyasından uzak. Dolayısıyla bu iki nesli birbirine yaklaştırmak lazım. Gençlerin dünyasına girmemiz ve düşüncelerini anlamak için daha çok çaba sarf etmemiz lazım. Bize itaat etmelerini beklememek lazım." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Binali Yıldırım Cüneyt Özdemir Ak Parti İzmir Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (91)

Gayseriliad09@live.nl:

AKP'nin en kaliteli adami Izmir'e koymus. Izmir bu firsati kaciracagini sanmiyorum.

61
29
yanıtYanıtla
MEHTER VE İZMİR MARŞINI SEVENLERtarkan@hotmai:

TUNUS LU BİNALİ VE BİZİM BİNALİ MİLYON DOLARLAR VS...MİLLETİ AHMAK MI SANDINIZ.

yanıt0
yanıt0
Ercanzodiack_34@hotmail.com:

Akp nin en kalitelisi buysa varın birde en kalitesizini görün:)))

yanıt0
yanıt0
mehmet erenbubum1@mynet.com:

ÇATLAYIN ULENNN CHP GELİYOR,SEÇİMDEN SONRA BAYRAĞINIZIN RENGİNE DÖNECEKSİNİZ,KAVUNİÇİ ÇOCUKLARI ÇATLAYIN

24
60
yanıtYanıtla
güngör yıldızcanersevdimseni@hotmail.com:

ben akp...li ..olarak türkiyenin iyi kitdiyine inananlardanım binali yıldırım başbakan..katar tercübeli secimde kazanacağını inancındayım buradan düm akp lilere başarılar diliyorum herşey türkiye icin milledimiz icin.geleceyimiz icin akp evet dememiz gerekli tşk

48
30
yanıtYanıtla
Bygpbeyazity@yahoo.com:

GÜNGÖR ... GİT ÖNCE TÜRKÇE OKUMA YAZMA ÖĞREN SONRA BELKİ BAŞKALARINA AKIL FİKİR VEREBİLİRSİN.

yanıt0
yanıt0
Ercanzodiack-34@hotmail.com:

Sokaklardan esrarkeşleri toplayıp üç kuruş verip ellerine yazdırıyorlar :))....kendine hayrı yok millete akıl veriyo

yanıt0
yanıt0
izmirliaasdas@dhes.com:

düne kadar cemaatle aynı yatağa girenler simdi kendini mağdur olarak göstermesinler....

34
38
yanıtYanıtla
vatandaşozgur0672@hotmail.com:

şimdiye kadar chp lilerin ak parti için bunlar hizmet etmiyor diye bir şey söylediğini duydunuz mu? tuturmuşlar yolsuzluk ta yolsuzluk...yolsuzluk yapan bir parti bu kadar hizmet yapacak borçları ödeyecek bir de yanın çalacak yaw gidin işinize beeeeeeeeee

43
28
yanıtYanıtla
Trolololdusderdi@hotmail.com:

Sen bir benzine 1-2 lira yerine 5 lira ödüyorsan, aldığın her ürün son 10 yılda 250 civarı bir zama uğradıysa... Tamam neyse haklısın çok çalışıyorlar.NOT: IMF borcu 23,5 milyar dolar, yolsuzluk altında geçen para miktarı 249 milyar dolar, dış borç miktarı 412 milyon dolar civarlarında. Evet borç kalmadı Türkiyede, ayrıca şunu da söyleyeyim. Türk markası da kalmadı 'Made in Turkey' adı altında gavur malı yiyor, içiyor, kullanıyorsun. Ne mutlu Türk'üm diyene.

yanıt0
yanıt0
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title