Haberler

Canlı Şahidinden, Emniyet Kemeri Uyarısı

Erciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, trafik kazalarının büyük bölümünün insan hatalarından, kazalardaki ölüm ya da yaralanmaların büyük kısmının ise emniyet kemeri takılmamasından kaynaklandığını belirterek, ''Ben de emniyet kemerinin önemini hafife alanlardan biriydim, ancak geçirdiğim trafik kazası sonrasında ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum oldum'' dedi.

Erciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, trafik kazalarının büyük bölümünün insan hatalarından, kazalardaki ölüm ya da yaralanmaların büyük kısmının ise emniyet kemeri takılmamasından kaynaklandığını belirterek, "Ben de emniyet kemerinin önemini hafife alanlardan biriydim, ancak geçirdiğim trafik kazası sonrasında ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum oldum" dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 'Trafikte Güvenlik' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Toplantıda, emniyet kemerinin önemiyle ilgili bir sunum yapan Erciyes Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp, kendisinin de kaza geçirene kadar gayet sağlıklı ve engelsiz bir kişi olduğunu, ancak kazadan sonra artık tekerlekli sandalyeye mahkum bir engelli durumuna geldiğini kaydetti. Gökalp, "Trafik kazalarının yüzde 95'i gibi çok büyük bir oranı, insan hatalarından kaynaklanıyor. Trafik kazalarındaki ölüm ya da yaralanmaların çok farklı sebepleri olabilir ama en büyük nedenlerinden birisi, emniyet kemeri takılmamasıdır" diye konuştu.

Emniyet kemeri takmamak için insanların çok değişik bahanelere sığındığını vurgulayan Gökalp, "Emniyet kemeri, kısa mesafede işe yaramaz, emniyet kemerinin hiçbir faydası yok, ben iyi bir sürücüyüm dolayısıyla ben kaza yapmam, kemer beni sıkıyor, gibi bahaneler bunlardan bazıları. Ben de bu bahanelere sığınan, emniyet kemeninin önemini hafife alanlardan biriydim, ancak geçirdiğim trafik kazası sonrasında ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum oldum" ifadelerini kullandı.

Emniyet kemerinin önemini daha iyi vurgulamak ve daha iyi farkındalık oluşturmak için kendi yaşamından örnekler veren Kadircan Gökalp, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini, yine sağlıklı ve çok hareketli bir çocukluk ve okul hayatı döneminin ardından askerliğini yaptığını, evlenip mutlu bir yuva kurduğunu ve 2 çocuğunun dünyaya geldiğini, üniversiteyi bitirdikten sonra ise iş hayatına atıldığını söyledi. Gökalp, "Ailemle birlikte çok mutlu bir hayatımız vardı. Bir gün bir arkadaşımla birlikte arabamızla Gaziantep'e iş seyahatine gittik. Dönüşte bir süre arabayı ben kullandım, sonra arkadaşım direksiyona geçti ve ben de sağ öndeki koltuğa geçtim. Arabayı kullanan arkadaşım, emniyet kemerini takmıştı, ben ise takmamıştım. Sonra Kayseri'ye yaklaştığımızda, Pınarbaşı yakınlarında arkadaşımın kullandığı otomobil, mıcıra kapılmış ve takla atarak yandaki tarlaya girmiş. Ben kendime geldiğimde hastanedeydim ve ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Doktorlar ayaklarımda bir problem olduğunu söylediğinde, birkaç kırık olduğunu ve bir hafta, 10 gün sonra tekrar yürüyebileceğimi, sağlığıma kavuşacağımı düşündüm. Ancak işin aslı hiç de öyle değilmiş. Kazada, omurgam zedelenmiş ve omuriliğim hasar görmüştü, bacaklarımı artık kullanamıyordum" şeklinde konuştu.

Kazadan sonraki tedavi sürecinin çok sıkıntılı geçtiğini vurgulayan Gökalp, "Kaza sırasında arabayı kullanan arkadaşım, emniyet kemerini taktığı için onun burnu bile kanamadı, ancak ben kemer takmamıştım ve artık ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Ancak başıma gelen bu duruma şükrediyorum, çünkü hastanedeki tedavi sürecinde benden çok daha kötü durumda olanlarla karşılaştım. Hatta ben bu kazada ölebilirdim de. Hayatta kaldığım için çok şanslıydım. Artık hayatımı buna göre yönlendirdim" dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, sunumunun ardından Kadircan Gökalp'e teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

Toplantıda, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Reihabilitasyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Demir de, 'Trafik Kazaları ve Tedavi Süreleri' konulu bir sunum yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Aydın Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title