Haberler

Canlı Bombanın Eşinden Kan Donduran İtiraflar

Güncelleme:

Gaziantep'teki operasyonda kendisini patlatarak öldüren IŞİD'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz'ın eşinin "1 yılda 6 kez ev değiştirdik. Onu sarı Yusufum diye severdim" dediği ortaya çıktı.

Gaziantep'te 19 Mayıs'ta terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, polislerin eve geldiğini fark eden ve üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, olay sırasında evde bulunan ve daha sonra tutuklanan eşi ve kardeşinin mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 19 Mayıs'ta düzenlediği operasyonda Yunus Durmaz'ın üzerindeki bombayı patlatıp intihar etmesinin ardından evde sağ olarak yakalanan ve tutuklanan eşi Nesibe Durmaz'ın (25), 23 Mayıs'ta çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki ifadesinde, Yunus Durmaz ile 5 yıldır evli olduğunu söyledi.

"İŞE GİDİYORUM DİYE EVDEN ÇIKTI, 7 AY GELMEDİ"

Bu evlilikten 2 çocukları bulunduğunu ifade eden Nesibe Durmaz, "2 yıl önce eşim bir süre 'işe gidiyorum' diye evden ayrılmıştı. Emniyette Suriye'ye gittiğini öğrendim. O zamanlar evim Cinderesi Mahallesindeydi. 2 çocuğumla çaresiz şekilde tek başıma kaldım. Pazardan ya da marketten eve döndüğümde kapının altından zarf atıldığını görürdüm. Eşim bu şekilde bana düzenli para gönderirdi, geçimimizi böyle sağladık. 7 ay sonra eşim eve gelip bizi başka bir eve götürdü. Polis takibinden kaçmak için 1 yılda 6 kez ev değiştirdik." dedi.

SİYAH POŞETLE EVE BAZI EŞYALAR GETİRİRDİ

Eşinin zaman zaman siyah poşetler içerisinde eve bazı eşyalar getirdiğini belirten Nesibe Durmaz, "Eşim bu eşyalara kesinlikle bakmamamı isterdi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayı da eşimden öğrendim. Evde televizyon yok, sadece eşimin dizüstü bilgisayarı var. Bazen haberlere bakar ve bazen de oyun oynardı. Patlamadan 2-3 gün sonra da eşim eve siyah poşetlerle bir şeyler getirdi. Sorduğumda ise mutfak malzemeleri olduğunu söyledi, üzerini bezle kapattı. Ayrıca eşim her gittiği adreste farklı isim kullanırdı. Kendisini kimi yerde Rıfat, kimi yerde Fırat olarak tanıtırdı ama ben sarışın olduğu için ona 'Sarı Yusuf'um' derdim." diye konuştu.

Nesibe Durmaz, eşinin kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın da zaman zaman kendilerinde kaldığını kaydederek, kayın biraderinin, babasız büyüdüğü için ağabeyine çok düşkün olduğunu ve onu çok sevdiğini söyledi.

"CANLI BOMBA YELEĞİ İLE TEHDİT ETTİ"

Hacı Ali Durmaz da ifadesinde, ağabeyiyle yengesinin tartıştıklarını, bunun üzerine yengesinin küsüp babasının Nizip ilçesindeki evine gitmesinin ardından abisinin kendisinin de bulunduğu bir ortamda yengesini telefonla arayarak, "Eve dönmezsen canlı bomba yeleğini giyip gelir, hepinizi patlatırım' şeklinde tehdit ettiğini söyledi.

"KAÇACAK YER BULAMAYINCA KENDİNİ PATLATTI"

Tehdit üzerine yengesinin eve geldiğini belirten Hacı Ali Durmaz, "Akşam olduktan sonra polisin zırhlı araçlarını gördük. Ağabeyim "canlı" bomba yeleğini giydi, hemen dama çıktık. Kaçacak yer bulamayınca ağabeyim tekrar eve doğru inerken üzerindeki bombayı infilak ettirdi. O sırada ben hala evin damında bulunduğum için yaralanmadım." diye konuştu.

Suriye'ye yasa dışı yollarla 3 defa geçtiğini aktaran Hacı Ali Durmaz, "Suruç patlaması sırasında Suriye'deydim. Ben Suriye'de bomba eğitimi almadım, silahlı askeri eğitim aldım. Eğitimi ağabeyimin başında bulunduğu 30 kişilik militanla beraber aldım. Bizden sorumlu kişi ağabeyimdi. Ankara patlamasından bir gün sonra da Gaziantep'e geldim. Arandığımı televizyonlardan öğrenince, ağabeyimle birkaç kez yer değiştirdik." dedi.

EV SAHİBİ DE KONUŞTU

Yunus Durmaz'ın ev sahibi A.K. ise evi 2 ay önce 350 TL'ye kiraya verdiğini, kiracısının kendisine konfeksiyon işiyle uğraştığını söylediğini, IŞİD üyesi olduğunu bilmesi halinde ihbar edeceğini ancak bilmediği için bir şey yapmadığını anlattı.

19 Mayıs günü gerçekleşen olayın ardından patlamanın faillerinin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, kendisini patlatan Yunus Durmaz'ın eşi ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Durmaz 19 Mayıs Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (7)

VATANDAŞ:

Bu kafaları anlayamıyorum. Ne oldu? Kendini patlattın geberip gittin cehenneme salak.

50
5
yanıtYanıtla
Mantik:

bu kadin simdiye kadar bu adami ihbar etmedigi icin suc ortagi sayilmasi ve butun suclardan ayni sekilde yargilanmasi gerekir

43
9
yanıtYanıtla
dhdfh:

adi kadın bilmem

yanıt10
yanıt3
Y:

Bu kadin ayni isid terbiyesi verecek cocuklara. Pis ikisi de

14
10
yanıtYanıtla
Aslında müslümanları yok ediyorlar:

abd rusya ve ab gizli servislerinin kandırıp kullandığı kişiler. Kanmayın işid e falan. Terör örgütlerinin hepsi gizli servisler tarafından kurulmuştur.

20
2
yanıtYanıtla
hak söz:

müslümanın arabı türkü olurmu zır cahiller birde kadının ne suçu var zaten adam istediği an kendini patlatmaya hazır bir bomba allah rahmet eylesin . boş boş yorum yapıyorsunuz. .

1
7
yanıtYanıtla
dönüştürmüşler adamı:

adam tamamen araplaştırılmış. kökleri yok edilmiş.

6
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title