Haberler

Canlı Bomba' Demir ve Gliserin ile Güçlendirilen C-4 Patlatmış (3)

SAVAŞTAN KAÇAN SURİYELİ ÇOCUK, PATLAMADA CAN VERDİSuriye'nin Halep kentinden 3 yıl önce rejim uçaklarının bombardımanın ardından 3 çocuklarını da yanlarına alarak kaçan Rakde ve Ahmet Abdullah çifti, Beybahçe Mahallesi'nde kiraladıkları eve yerleşti.

SAVAŞTAN KAÇAN SURİYELİ ÇOCUK, PATLAMADA CAN VERDİ

Suriye'nin Halep kentinden 3 yıl önce rejim uçaklarının bombardımanın ardından 3 çocuklarını da yanlarına alarak kaçan Rakde ve Ahmet Abdullah çifti, Beybahçe Mahallesi'nde kiraladıkları eve yerleşti. Abdullah çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan 9 yaşındaki Fatma Zehra, sokaklarındaki kına gecesini izlerken 'canlı bomba' saldırısında yaşamını yitirdi.

Patlamanın çocuk kurbanlarından olan Fatma Zehra Abdullah dün diğer saldırı kurbanları gibi Yeşilkent Mezarlığı'na defnedildi. Ölümü ile ailesini yasa boğan Fatma Zehra'nın babası Ahmet Abdullah, kına gecesi yapılan damadın komşuları olduğunu ve saldırı sırasında kızının sokakta bulunduğunu ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz kına gecesi sırasında evdeydik. Kına gecesi tam bizim evimizin önünde yapılıyordu ve kızım da sokakta izliyordu. Bir anda büyük bir patlama oldu ve dışarıya çıktığımızda kendimizden geçtik. Neler olduğunu anlayamadık. Önce yaralılara yardım etmeye çalıştım o sırada kızımın da ölenler ya da yaralananlar arasında olduğunu düşünmedim. Bir süre sonra kızım aklıma geldi. Sonra gecenin ilerleyen saatlerinde kızımın da öldüğünün haberini aldık. Biz Halep'ten buraya gelirken bombardıman olmuştu. Evim yıkılmış ve biz kurtulmayı başarmıştık. Halep'te bombardımanın olduğu gün nasılsa, buradaki patlamanın olduğu gece de öyleydi. Her yerde ceset vardı. Çok kötü bir geceydi. Şimdi kızım öldü, ben ayaklarımdan hafif yaralandım. Oğullarım Adnan ve Diyep ile eşim çok şükür yara almadı. Ama şimdi psikolojik olarak kötü durumdalar, en küçük seste patlama olduğunu düşünerek bağırıyorlar."

Saldırıda ölen Suriyeli Fatma Zehra'nın annesi Rakde ise yaşadığı acı nedeniyle sakinleştirici iğnelerle uyutuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Zehra Yeşilkent Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title