Haberler

Canları Pahasına Askeri Araçların Çıkışını Engellediler

KADİR YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Donanma Komutanlığının girişini kapatmak için yola çıkan otobüs şoförü Ali Dişli ile belediye görevlisi Ulaş Sevim, canları pahasına askeri araç çıkışını engelledikleri gece yaşadıklarını aktardı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yer alan Donanma Komutanlığı civarındaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde de darbeci askerler tarafından silah zoruyla otobüsten indirilerek yere yüzükoyun yatırılan belediye görevlileri Dişli ve Sevim, o gece askeri araç giriş çıkışlarını engellemek amacıyla bölgeye gittiklerini söyledi.

Otobüs şoförü Ali Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesi evinden otobüs garajına geldiğini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait otobüsle askeri giriş-çıkışları kapatmak için Donanma Komutanlığına doğru yola çıktıklarını ifade etti.

"Başçavuş selalara küfür etti, ben de karşı çıktım"

Değirmendere istikametindeki kapıya yöneldiğini ifade eden Dişli, "Nizamiyeye girdim. Kapıda barikat vardı. O kamera kayıtlarında yok askerler siper aldı, mermiyi silahın ağzına verdiler. Bizi durdurdular, askerler 'Yere yatın' dedi ama biz hemen yatmadık. Yine de oturmak zorunda kaldık. Silahı doğrulttuklarında telefonda görüşüyormuş gibi yaptım." dedi.

Dişli, başçavuş rütbesindeki askerin, beylik tabancasını çıkarıp mermiyi ağzına sürdüğünü belirterek, "O anda vurulacağımızı düşündüm. Ulaş'ı yere yatırdılar, kafasına silah dayadılar, bana da silah doğrultular. Başçavuş, okunan selalara küfür etti. Ben de kendisine karşı çıktım. Bana bağırdı, bir üsteğmen geldi, 'Burada değil dışarıda ne yaparsanız yapın' dedi. Sonra halk geldi ve askerler geri çekilmek zorunda kaldı, bizi de bıraktılar." diye konuştu.

"Oraya ecdadımızın yadigarı ülkemize sahip çıkmak için gittik" diyen Dişli, şunları söyledi:

"Ecdadımızın çocuklarıyız, oraya giderken ölümü düşünmedik, 'Sadece vatan' dedik, 'Askeri araçlar dışarı çıkmasın yeter' dedik. Oradan bir tane bile araç çıkamadı. Bizden sonra araçlar geldi. Arkadaşım Ulaş'la kapıya gelmeden önce aramızda konuşarak helalleştik. Sonuçta oraya gidip de dönmemek vardı. Halk gelmeseydi belki şu anda hayatta olamazdık. Bizi vurabilirlerdi orada. Ölebilirdik ama önce vatandı bizim için."

"O, uyuyan insanı uyandırdı"

Belediye görevlisi Sevim de yere yatırıldığında askerin kendisine bağırmaya başladığını, başına silah dayandığını anlattı.

Ezan okunduğunda bazı askerlerin küfür ettiğini ancak kendisinin buna karşı çıktığını dile getiren Sevim, "Hareket edeni vurun' emrini duydum Orada şehit olmayı düşündüm. Komutan 'Sizin buradan çıkışınız yok' dedi. Oraya Allah, vatan, bayrak için gittim. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. O, uyuyan insanı uyandırdı." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine otobüslerle askeri alan girişlerini kapattıklarını söyleyen Sevim, "Ölüm pahasına nöbetimizi gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızı kimseye yedirmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sevim ayrıca idamın geri getirilmesini ve darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması isteğini de belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gölcük Politika Güncel Haberler

title