Haberler

Canlar, 9. Kez Sevgide Buluşacak

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve bu yıl 9.su düzenlenecek olan "Sevgide Buluşalım" etkinliği için basın toplantısı düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve bu yıl 9.'su düzenlenecek olan "Sevgide Buluşalım" etkinliği için basın toplantısı düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan 'Sevgide Buluşalım' programı 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek. Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan organizasyon saat 13.00'da başlayacak. Programla ilgili Antikkapı Restoran'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda basına programın içeriğiyle ilgili bilgi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Cem Vakfı ve Kocaeli'de bulunan 9 dernekle birlikte düzenlediği program, okunacak deyişlerle başlayacak. Programda Kur'an-Kerim tilavetinin ardından Kerbela Erkan Cem'i düzenlenecek. 'Sevgide Buluşalım' programının 9'uncusu, yapılacak dua ve aşura dağıtımı ile sona erecek.

Düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Cem Vakfı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi temsilcileri katıldı.

Sevgide Buluşalım etkinliklerinin 8 yıldır düzenlendiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, "9'uncu etkinliğimizi hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Kocaeli'nde faaliyet gösteren Alevi derneklerimizi temsil eden sayın başkanlarımız ile ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacağız. Ayrılık gibi görünen şeylerin aslında bizim bir olduğumuzun en güzel ispatı olduğunu göreceğiz. Alevisi - Sünni'siyle tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya Kocaeli'nden haykıracağız. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, öncülüğünde başlayan "Sevgide Buluşalım, Aşura" etkinlikleri; gelenekselleşerek, kentimizin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattı. Bizler ayrılmaz et ve tırnak gibiyiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği "Sevgide Buluşalım" etkinliği öncesi, Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği "Kerbela ve Ehl-i Beyt" paneli düzenlenecek. "Kerbela ve Ehl-i Beyt" adlı panelde Kerbela hadisesi akademisyenler tarafından ayrıntılı bir biçimde ele alınacak. SDKM'de düzenlenecek panel 15 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak. Panele Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erkan Yar, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Taşkın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ali Yaman ve Alevi Dedesi Celal Özer konuşmacı olarak katılacak.

Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilecek olan Sevgide Buluşalım Programı, Uluslararası Fuar Merkezi'nde 16 Kasım Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Cem Vakfı ve Kocaeli'den dokuz dernek ve vakıf iştirak edecek. Saat 13.00'te başlayacak programa Özlem Taner, Cengiz Özkan, Yedibatın Aşıklar Korosu, Semah Grubu katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen "Sevgide Buluşalım" etkinliğine Cem Vakfı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi ile Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Çayırova temsilcilerinden oluşan bir heyet katılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title