Haberler

Canlar 8'inci Kez Buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen 'Sevgide Buluşalım' etkinliğinin bu yıl 8'incisini düzenleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen 'Sevgide Buluşalım' etkinliğinin bu yıl 8'incisini düzenleyecek. Cem Vakfı ve Alevi Dernekleriyle ortaklaşa düzenlenecek etkinlik 1 Aralık Pazar günü 13.00'de Uluslararası Fuar Merkezinde yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı düzenlediği basın toplantısı ile etkinliğin içeriği hakkında bilgi verdi. Gönüllerin bu yıl 8'inci kez buluşacağını söyleyen Genel Sekreter Yazıcı, "Kocaeli'de faaliyet gösteren Alevi derneklerimizi temsil eden Satın Başkanlarımız ile ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacağız. Ayrılık gibi görünen şeylerin aslında bizim bir olduğumuzun en güzel ispatı olduğunu göreceğiz. Alevisi- Sünnisi'yle birlikte tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya Kocaeli'den duyuracağız" dedi.

Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Sekreter Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan ile 9 Cem Evi Başkanı katıldı.

Yazıcı, basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 7 yıldır "Sevgide Buluşalım" etkinliğini düzenlediklerini hatırlattı. "Allah'ın izniyle bu sene 8'incisini hep beraber gerçekleştireceğiz" diyen Genel Sekreter Yazıcı, "Alevi- Bektaşi kültürümüzü bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevi-Sünni'siyle bir bütün olduğumuzu dosta düşmana ilan ediyoruz. Bu amaçla Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşlerimizi bu önemli organizasyonda el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Bu yıl 8'incisi düzenleyeceğimiz bu önemli organizasyona bütün canları davet ediyoruz. Bin 400 yıllık kardeşliğimizin daha bin 400 yıllar sonrasına taşınması için de sağlam temeller atmış oluyoruz. Yapılanların vahşet olduğu konusunda milletimizin hem fikir olduğu Kerbela vakasını lanetlerken, gelecek nesillere de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz" dedi.

Basın toplantısında Aşure etkinliğine sahip çıkan STK temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu adına teşekkür eden Genel Sekreter Yazıcı, "Bu organizasyonla, Alevi hemşehrilerimizin o derin acısını bir nebze olsun dindirmemiz için bize yardımcı oluyorlar" dedi.

Basın toplantısında Cem Evi başkanlarından Ali Ekber İncesu da bir konuşma yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu yıl Sevgide Buluşalım etkinliğinin yedincisini düzenleyeceklerini söyleyen İncesu, "Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Sevgide Buluşalım etkinliğinin tüm Türkiye'yi yönetenlere örnek olmasını diliyorum. Buradaki amacımız Kocaeli'ndeki Sünni kesime hitap etmek. Gelenek görenek ve ibadetlerimizi onlarla paylaşmak" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 7. Düzenleneceği Sevgide Buluşalım etkinliğine çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verecek. Etkinlikle Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Kocaeli Kent Konseyi, Cem Vakfı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi Derneği, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Darıca Cemevi Anadolu Kültür ve Görgü Derneği, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Çayırova Cem Vakfı Kocaeli Şubesi, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Çayırova Şubesi ile Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yer alacak.

Sevgide Buluşalım 7 Aşure etkinliği protokol konuşmalarıyla başlayacak. Dernekler Adına Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Selami Karanfil, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Cem Vakfı temsilcisi İzzettin Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca birer konuşma yapacak. Konuk sanatçıların seslendireceği deyişlerle devam edecek programda Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Erkan Cem-i gerçekleştirilecek. Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Özlem Özdil seslendirecekleri türkü ve deyişlerle Aşure etkinliğine anlam katacak. Program duaların edilmesi ve aşure ikramı ile son bulacak. Program, Cem TV'den de canlı olarak yayınlanacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title