Haberler

Cankurtaranların "Mesai" Kavramı Kalkıyor

Konyaaltı Plajı'nda 08.30-17.30 saatleri arasında çalışan ve mesai saati dışında boğulmalara müdahale edemediği için büyük tepkiler alan cankurtaranların mesai saatlerinin uzatılacağı bildirildi.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda 08. 30-17. 30 saatleri arasında çalışan ve mesai saati dışında boğulmalara müdahale edemediği için büyük tepkiler alan cankurtaranların mesai saatlerinin uzatılacağı bildirildi. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Antalya Mavi Bayrak Koordinatör'ü Lokman Atasoy, Antalya'ya yılda 10 milyon turistin geldiğini hatırlatarak, plajlardaki güvenliğin çok önemli olduğuna dikkati çekti. Kentte her yıl onlarca boğulma vakasının meydana geldiğini söyleyen Atasoy, bu vakalardan bir çoğuna deneyimli cankurtaranlarla anında müdahale edildiğini söyledi. Cankurtaranların mesai saatlerinin 08. 30'da başladığı ve 17. 30'da sona erdiğini kaydeden Atasoy, vatandaşların yoğun olduğu dönemlerde mesai saatlerinin uzatılmasını planladıklarını söyledi.

Atasoy, "Mavi bayrak kriterlerinde cankurtaranların çalışma saatleri konusunda standart yok. Cankurtaranların çalışmalarına ilişkin makul ve mantıklı saat dilimi belirlenmesi için plajlarda kontroller yapılıyor. Özellikle halk plajlarında boğulma riskinin fazla olacağı yerlerde cankurtaran çalışma saatlerini daha belirgin hale getireceğiz" dedi.

Vatandaşların denizde yüzerken dikkatli olmalarını isteyen Atasoy, "Yüzme bilmeyenler cankurtaranların çalışma saatlerine dikkat etsin. Yüzme alanlarının dışına çıkmamaya özen göstersin ve plaj flamalarını kontrol etsinler" diye konuştu. Boğulma vakalarının çoğunlukla vatandaşların hatalarından kaynaklandığına değinen Atasoy, boğulma tehlikesi geçirenlerin bir çoğunun ya alkollü olarak denize girdiklerini ya da iyi yüzme bilmedikleri halde, derinlerde yüzmeye çalıştıklarını vurguladı.

Atasoy, mavi bayraklı plajlarda uyulması gereken kuralların yazılı olduğu büyük panolar bulunduğuna işaret ederek, "Vatandaşların bu panoları okumalarını ve kurallara uymalarını istedi. Atasoy, plajdaki kulede sarı-kırmızı bayrak varsa, o plajda cankurtaran görevlendirilmiş olduğunun anlaşılması gerektiğini ifade etti. Atasoy, "Bardağı dolu tarafından görmeye çalışalım. Mavi bayraklı plajlarda cankurtaran var, standart malzemelerimiz plajlarda mevcut ancak güvenlik önlemlerini daha iyi noktalara çekebilmek amacıyla üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title