Haberler

Çankırı Valisi Özcan Açıklaması

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Sözcü gazetesinde yer alan 'Bekletin Şehidi Doğum Günü Kutlaması Bitsin, Bakan Gelecek!' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Özcan, Sözcü gazetesinin bugünkü sayısında çıkan haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı'nın bir evladını kaybetmenin acısını yaşadığını kaydetti.

Özcan, açıklamasında şehit Uyanık'ın cenazesinin, ailesinin isteği üzerine ikindi namazından sonra defnedildiğini belirterek, "Şehidimiz Uyanık'ın naaşı eşi, muhterem annesi, babası, kardeşleri ve yakınlarının özellikle il dışından Ankara ve İstanbul'dan cenazeye katılacak akrabalarının bulunduğu hususundaki talepleri üzerine Ilgaz ilçe merkezinde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Yuvasaray köyümüzde defnedilmesi yerine getirilmiştir." ifadelerini kullandı

Gazetede yer alan şehidin naaşının defni için bakanın beklenildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Şehidimizin ailesinin talebi doğrultusunda yapılan bu işlemin isabetliliği İstanbul'dan cenazeye katılım için gelen şehit yakınlarının saat 15.00 sularında Ilgaz İlçe merkezimize ulaşmış olmasıyla da doğrulanmaktadır. Kısaca; gazetedeki haberin aksine şehidimizin aziz naaşı ailenin talebi yerine getirilerek, ilimize açılış ve temel atma hizmetleri için gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile ve çok büyük bir dini merasimle defnedilmiştir. Sözcü adlı gazetenin 01.05.2016 Pazar günü yayınlanan nüshasında yer alan 'Bekletin Şehidi Doğum Günü Kutlaması Bitsin, Bakan Gelecek!' şeklindeki başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır."

Gazetenin basın ahlak ilkelerini hiçe saydığını ifade eder Özcan, "Söz konusu haberde yer alan 'Cenazeden Önce Pasta Kesti, Açılış Şovu Yaptı, Keyfi Yerindeydi.' şeklindeki haber de basın ahlak ilkelerine aykırıdır. Engelli ve benim de yakından tanıdığım Halim Yavuzel adlı gencimizin doğum günü olması münasebetiyle Çankırı Belediyesinde Sayın Bakanımızca gerçekleştirilen ziyaret ve basın toplantısı sonrasında engelli gencimiz Halim Yavuzel'in ısrarlı talebi üzerine belediyeden ayrılırken koridorda gerçekleşen ve engelli bir vatandaşımızın, gencimizin insani ve ısrarlı bir isteğinin yerine getirilmesinden ibarettir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin şehit ve şehit yakınına gerekli ihtimamı gösterdiğine dikkati çeken Özcan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Onlar bize aziz milletin emanetidir. Olayın çarpıtılarak, akıl dışı ve gerçek dışı basın ahlak ilkeleri ile bağdaşmayacak şekilde haber yapılması Çankırılılara, şehidimize ve şehidimizin yakınlarına yapılan bir hakarettir. Basının ve yüce Türk milletinin bilgisine sunulur."

Kaynak: AA / Güncel

Vahdettin Özcan İstanbul Çankırı Sözcü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title