Haberler

Çankırı Müzesi Çevresine Bitkisel Peyzaj Düzenlemesi

Çankırı Belediyesi, eski Hükümet Konağı’nın Çankırı Müzesi olarak kullanılması amacı ile başlatılan restorasyon çalışmalarına yeni müzenin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirerek destek verdi.

Çankırı Belediyesi, eski Hükümet Konağı'nın Çankırı Müzesi olarak kullanılması amacı ile başlatılan restorasyon çalışmalarına yeni müzenin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirerek destek verdi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda; Çankırı Müze binasının ön ve arka bahçesinde yapıya uygun doğal bitkisel peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi. Uygulanan konsept kapsamında bitki aranjmanları ön planda tutularak bitkilerin renk etkileri ön plana çıkarıldı.

Müze bahçesine uygulanan bitkisel tasarımda form etkisi ile spiral formlu leylandi, top şimşir ve kompakt formlu mazı; renk etkisi ile kendini gösteren bodur mavi ladin, sarı taflan, kırmızı yapraklı kadıntuzluğu, ak kızılcık ve gaura; koku etkisi ile lavanta ve leylak kullanıldı. Çim alanlar yerine form, çiçek ve renk etkisi ile ön plana çıkan yer örtücülerden mavi çim, farekulağı ve kırmızı sedum tercih edildi.

Şehrin tarihi, sosyal ve kültürel yaşantısına dair bilgiler veren müze binasının tarihi görünümünü engellemeyecek şekilde çevre ve peyzaj düzenlemesi yaptıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, uygulaması tamamlanan bitkisel peyzaj düzenlemesinde müze binası için bir iç bahçe de oluşturduklarını söyledi.

Dinç, peyzaj düzenlemeleri ile müzeye gelen ziyaretçiler için seyir keyfi hoş bir bitkisel tasarım gerçekleştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Dinç Çankırı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title